Puno se ovih dana govori o biografskom filmu posvećenom Elvisu čiju je redateljsku palicu u ruke primio odličan Baz Luhrmann. I nije razočarao.

Svjetska premijera filma najavljena je za Cannes koji počinje danas i traje sve do 28. svibnja, a svi koja ga neće imati prilike pogledati tamo, željno iščekuju 24. lipanj kada je ovaj uzbudljivi mjuzikl najavljen za kina. Zanimljiva glazbena vijest također se nedavno pojavila u medijima. Pobjednici Eurovizije 2021. Måneskin snimili su zadivljujuću obradu pjesme Elvisa Presleyja „If I Can Dream“, a  možete je čuti u novom kratkom traileru za film. Pjesma je to koju je Elvis objavio 1968. u svom NBC TV Specialu i koja je na kraju izazvala ponovno priznanje za njega. Pjesma je u početku inspirirana govorom Martina Luthera Kinga Jr.-a I Have a Dream iz 1963. godine. Osim obarde koaj zvuči sjajno, cijeli je soundtrack filma također pokupio dobre kritike.

U međuvremenu, Måneskin su objavili svoj najnoviji singl „Supermodel“ ove godine, koji su izveli tijekom neadvnog natjecanja za pjesmu Eurovizije u Torinu. Prošle godine udružili su se s Iggyjem Popom na remiksu njihove pjesme I Wanna Be Your Slave, koja je bila nominirana za međunarodnu pjesmu godine na Brit Awards. Ove godine su osvojili Billboard Music Award za svoju pjesmu Beggin’.

Foto: screenshot