Vodeći regionalni proizvođač kave sinoć je u ekskluzivnom ambijentu Francuskog paviljona predstavio izvanrednu inovaciju u kategoriji premium kave.

Riječ je o Barcaffè Gin Barrel Aged kavi s aromom proslavljenog Old Pilot’s gina. Iza kave jedinstvenog načina proizvodnje i autentičnog okusa stoje jedni od najboljih stručnjaka iz svijeta kave i alkoholnih pića koji su stvorili izvanredno i originalno kaveno iskustvo.

Proizvedena od pažljivo odabranih zrna sirove kave odležanih u hrastovima bačvama najboljeg hrvatskog London dry gina, BARCAFFÈ GIN BARREL AGED kava pruža impresivan doživljaj ispijanja premium gourmet kave bogatog i slojevitog okusa.

Događaj je održan u Francuskom paviljonu, koji je za tu prigodu oživio duh zlatnog doba avijacije, spajajući nostalgičnu eleganciju starih aerodroma s modernim luksuzom. Gotovo 150 uzvanika iz svijeta medija, influencera i poslovnih klijenata imali su jedinstvenu priliku prvi put iskusiti izvanrednu kombinaciju najboljeg svjetskog gina i vrhunske Barcaffè kave.

JEDINSTVENA GOURMET KAVA S AROMOM GINA

„Barcaffè Gin Barrel Aged kava, odležana u bačvama vrhunskog gina, potvrđuje da Barcaffè uvijek ide korak dalje kako bi na tržištu predstavio nešto novo i moderno. Vjerujemo da će ova limitirana edicija kave, koja spaja vrhunske sastojke i autentičnu lokalnu suradnju s prestižnim Old Pilot’s brandom, postati hit ove zime, ne samo među ljubiteljima premium kave, već i svima onima koji traže ekskluzivno kaveno iskustvo,“ izjavila je Tihana Vujčić, direktorica marketinga Barcaffèa.

GIN BARREL AGED KAVA je nastala metodom potpuno prirodne aromatizacije kave. Specijalna mješavina zrna kave ručno je stavljena u hrastove bačve, u kojima je prethodno odležavao vrhunski gin. Tijekom nekoliko mjeseci odležavanja u bačvama zrna kave upijala su kompleksne arome borovice, naranče i autohtonih mediteranskih biljaka karakterističnih za Old Pilot’s, što je ovoj kavi dalo jedinstven karakter.

Nakon završetka procesa odležavanja, zrna kave pažljivo su pržena kako bi se dodatno istaknuo autentičan okus i miris kave. Konačni rezultat je izvanredna gourmet kava bogatog i slojevitog okusa s notama čokolade, lješnjaka i karamele, oplemenjena aromom gina te dubokim, zemljanim karakterom koji potječe od hrastovine bačvi, u kojima je Old Pilot’s sazrijevao.

Proizvod je dostupan u dvije varijante: mljevena kava za pripremu turske kave i kava u zrnu za ugostiteljske objekte. Svaka od njih ima svoje karakteristike, prži se malo drugačije kako bi se postigao savršen okus za različite načine pripreme.

Jedinstveni način proizvodnje i autentičnost čini Barcaffè Gin Barrel Aged kavu posebnom i ekskluzivnom, zbog čega će biti dostupna u limitiranoj ediciji u 100 i 250 gramskom pakiranju isključivo u Konzum prodavaonicama i Barcaffè webshopu te u odabranim HoReCa lokalima.

 

Tekst i fotografije: Promo