U regiji se skriva mnogo odličnih modnih imena, a među njima, na području dodataka, sada se izdvaja Baragoni iza kojeg stoje sestre novinarka Jelena Andrejević i slikarica Jovana Jankov

Baragoni je novi premium brend elegantnih torbi koji kombinira ručnu izradu i najfiniju talijansku kožu vrhunske kvalitete a namijenjen je ženama koje traže taj poseban modni komad bezvremenskog karaktera koji podsjeća na „vječni grad„ Rim.  

Baragoni torbe

Odmah po lansiranju, Baragoni je prepoznat na tržištu kao dostojan konkurent svjetskim brendovima u nastajanju koji nudi nevjerovatnu kvalitetu i upečatljiv dizajn. 

Baragoni torbeBaragoni torbe

„Uklapamo se u “slow fashion” princip – sve torbe ručno su rađene, u limitiranim serijama, sa ciljem da traju vječno. Koža vremenom dobiva “vintage” ton, uz pravilno održavanje to je komad koji mogu nasljediti buduće generacije. Boje koje prevladavaju u prvoj kolekciju su bijela, crna, bež, burgundy, zelena i smeđa. Posebna serija torbica koje izlaze pred ljeto rađene su od tri vrste dlake rekle su nam u kratkom razgovoru sestre Jelena Andrejević i Jovana Jankov.

Baragoni torbe

Saradnja sa talijanskim izrađivačima metala Fibel group koji rade sa Givanchy, Dior, Balmain, Lanvin i druge svjetske brendove traje od samog početka Baragoni. Svi materijali nabavljaju se iz Italije, uključujući i kompletnu kožu, postavu i sve ostale dijelove. Proizvodnja i modeliranje radi se u Beogradu. 

Baragoni torbeBaragoni torbe

Brend su pokrenule dvije sestre Jelena Andrejević inače po struci diplomirani novinar i akademska slikarica Jovana Jankov iz ljubavi, kreativnosti i želje da se izbjegne masovni hir u promjenjivoj modnoj industriji te vjeri u kvalitetne proizvode, klasičnog dizajna koji ne podliježu trendovima i traju vječno. Više na baragoni.com

Fotografije: Bojan Stanić