Nova opcija, koja uključuje i naplatu ulaznica obožavateljima, reakcija je na nemogućnost organiziranja koncerata zbog pandemije

Bandcamp je službeno najavio svoju najnoviju uslugu Bandcamp Live, koja uključuje prijenos nastupa uživo i mogućnost naplate ulaznica, rezerviranu za umjetnike koji već mjesecima ne mogu nigdje nastupiti. U doba kada su mnogi glazbenici ostali bez prihoda zbog otkazivanja koncerata i festivala, ova opcija pruža new-normal način da slušatelji izravno podrže svoje drage izvođače, i prate sve što rade – naime, usluga ih automatski obavještava kad jedan od njihovih omiljenih izvođača najavi show.

Glazbenici također ovim putem mogu prodavati svoju glazbu i merch tijekom live prijenosa koji će biti na virtualnom stolu za prodaju, a Bandcamp Live imat će i chat koji će transparetno prikazivati prodaju ostvarenu tijekom nastupa.

Autori će moći i samostalno odrediti cijenu ulaznice za svaki nastup, a Bandcamp se, u skladu sa situacijom, odriče naknada do 31. ožujka 2021. godine. Ova usluga nije jedina inicijativa platforme Bandcamp za nastavak pružanja malog izvora prihoda glazbenicima i pokušaja pomoći u ovim nesigurnim vremenima. Ranije ove godine, tvrtka je pokrenula Bandcamp Fridays, mjesečni jednodnevni događaj na kojem se odriče svog udjela u prihodu i omogućava 100 posto kupnje da ide izravno umjetniku. Uslugu istražite ovdje.

 

Fotografija:  Tamara Gore