U svijetu mode, gdje se trendovi mijenjaju brzinom svjetlosti, povratak starih trendova više nikoga ne može iznenaditi. Sve što je nekoć bilo popularno, čini se, ima svoj trenutak ponovnog sjaja. Međutim, ovaj put u fokusu je detalj koji stvarno nismo očekivali, a radi se o tzv. banana-kopčama za kosu!

Ove kopče, koje su dominirale frizurama 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća, danas su ponovno u središtu pozornosti. Svojom retro estetikom ne samo da osvajaju srca onih koji su nostalgični za prošlim desetljećima već privlače i nove generacije. Banana-kopče više su od pukog modnog dodatka; one su simbol jedne ere, ali i iznimno praktičan alat koji transformira svaku frizuru u samo nekoliko trenutaka.

@abigaillinnn Oh and they are a much healthier for your hair and eco-friendly ☺️🫶🏼 #hair #hairstyle #hairtips #hairtutorial #hairtips #hairstyles #bananaclip #hairtipsandtricks #ponytailhairstyle #hairhack ♬ Chopin Nocturne No. 2 Piano Mono – moshimo sound design

Praktičnost banana-kopči leži u njihovoj sposobnosti da se prilagode svakom tipu kose i stilu frizure. Bilo da želite klasičnu punđu, polupodignutu kosu ili eksperimentirate s kompliciranijim frizurama, ove kopče pouzdan su saveznik u stiliziranju.

@naomi.bouncy.blows #bananaclip #easyhairstyles #hairgoals ♬ Baddie – DI$play

Što se tiče dizajna, možete birati između jednostavnih, jednobojnih modela pa sve do onih ukrašenih perlicama, šljokicama ili ugraviranim uzorcima. To znači da se banana-kopče za kosu mogu prilagoditi svakoj prilici i stilu bez obzira na to radi li se o opuštenom svakodnevnom looku ili sofisticiranoj kombinaciji za posebne događaje – ovaj stil kopči za kosu nudi elegantno i praktično rješenje.

Da su se banana-kopče za kosu vratile na velika vrata svjedoče nam i brojne poznate dame koje ih nose čak i na crvenom tepihu. Tako je Bella Hadid svoju kosu stilizirala banana-kopčom na Met Gali, dok je Emma Stone svoju varijantu frizure s ovom kopčom prošetala na premijeri filma ”The Help”.

metgala

Foto: Getty Images, Instagram / @leletny