Vjerujemo da ne postoji onaj tko u posljednje vrijeme nije čuo za Baby Lasagnu, novog predstavnika Hrvatske na izboru za pjesmu Eurovizije. Simpatično ime tako je mnoge potaknulo na to da se bace u pripremu klasičnih lasagna, no domaći influencer Andro Anić otišao je korak dalje i pripremio – baby lasagne.
O čemu se točno radi? Naime, zamislite klasične lasagne, ali s neobičnim obratom koji se pokazao idealnim odabirom za večernji snack uz najdraži film ili pak pripremu ukusnih zalogajčića kada nam dolazi društvo. Priprema je i više nego jednostavna i brza, stoga ova inovativnu i fora verziju možete probati već danas. Kako bi vam to pošlo za rukom, u nastavku donosimo Andrin recept sa sastojcima koje vjerojatno već imate kod kuće.
Sastojci:
- wonton listići
- 500 g mljevenog mesa po izboru
- ricotta
- mozzarella
- passata ili domaći umak od rajčice
- začini po želji
Priprema:
Pri korak u pripremi baby lasagna je napraviti mljeveno meso u crvenom umaku na klasičan način kako i inače radite. Meso slobodno začinite po želji, a kada je gotovo, kalup za muffine premažite maslacem te poredajte wonton listiće. Na svaki listić dodajte gotovo mljeveno meso u umaku i ricottu koja mijenja bešamel umak, pa ponovno wonton listić s ponovljenim punjenjem. Kada ste došli do vrha, odozgo posipajte mozzarellu. Pećnicu je potrebno prethodno zagrijati na 180 °C, a ukusne baby lasagne peći 10-15 minuta, odnosno kad vidite da se sir otopio i poprimio lijepu zlatnosmeđu boju. Nakon pečenja, ostavite da se zalogajčići malo ohlade prije nego što ih izvadite iz kalupa, a nakon što je prošlo desetak minuta, baby lasagne poslužite kao samostalan snack ili u kombinaciji s ukusnim umacima na bazi grčkog jogurta.
View this post on Instagram
Foto: Instagram, Unsplash, Pexels