S čime njegujete svoju kožu time ujedno i hranite svoje tijelo – ako vam je uistinu stalo do toga što unosite u svoj organizam, onda svoju pažnju podjednako pridajete izboru namirnica za ručak i izboru kozmetike koju svakodnevno koristite. A ako razmišljate i „šire“, onda tražite kozmetiku s održivom filozofijom i etičkim principima.

Mobilna tržnica Mali plac već je godinama naša omiljena adresa za zdravu nabavku na kojoj svakog tjedna iznova pronalazimo zanimljiv izbor sezonske, lokalne i prirodne hrane, ali i kozmetike. Iako prvenstveno okuplja OPG-ove iz cijele Hrvatske, s naglaskom na ekološka obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva, tu i tamo nas iznenadi i predstavi odabrane proizvođače koji ne dolaze s našeg područja, ali dolaze s dobrim, održivim i inspirativnim pričama.

Ovaj mjesec to je priča o SoulTree kozmetici s isključivo organskim sastojcima, pripravljenoj prema ayurvedskoj tisućljetnoj tradiciji. Sastojci za SoulTree dolaze izravno od malih farmera u Indiji koji se bave organskim uzgojem bilja, a sam proces proizvodnje je usklađen s najvišim principima etičkog poslovanja, sprječavajući tako eksploataciju farmera, ali i okoliša.

Soul Tree kozmetika nosi međunarodni certifikat Certified Natural Cosmetics BDIH koji zahtjeva da se pri prikupljanju i uzgoju sirovina ne šteti prirodi te da se štite ugrožene vrste. Zabranjuje genetsko modificiranje i kemijske manipulacije u uzgoju bilja, kao i korištenje sintetičkih boja, mirisa, silikona, parafina i drugih naftnih derivata te umjetnih konzervansa.


Uz sve to, Soul Tree je vegetarijanska (većim dijelom i veganska) kozmetika koja ponosno podupire kampanju za sigurnu kozmetiku i nije testirana na životinjama. Također, pakirana je u ambalažu koja se može reciklirati. Toliko je dobrih razloga da ju isprobate!

SoulTree kozmetiku u Hrvatsku dovodi Kalya Ayurveda, a po novome ju možete naručiti, zajedno s velikim izborom sezonskih i lokalnih namirnica malih hrvatskih proizvođača, putem jednostavne online aplikacije Mali plac do doma. Popis proizvoda ažurira se svakoga tjedna sukladno novitetima iz vrtova malih proizvođača, a narudžbe su otvorene od nedjelje do utorka.

Zanimljive gastro-priče Malog placa možete pratiti na njihovoj internetskoj straniciFB stranici i Instagramu.