Nekadašnja teen heroina generacije milenijalaca objavila je novu pjesmu, naslova “Bite Me” te najavila svoj simbolični povratak na glazbenu scenu.

Kroz posljednjih desetak dana Avril Lavigne je putem svog Instagrama dala naslutiti kako priprema iznenađenje. Naime, isprva je objavila fotografiju s Travisom Bakerom i otkrila kako je potpisala ugovor s njegovom diskografskom kućom DTA Records, uz pitanje da li da u narednom tjednu objavi novi singl. Na oduševljenje brojnih fanova, nekoliko dana kasnije je uslijedila i objava koja potvrđuje izlazak nove pjesme.

Novi singl “Bite Me” već na prvo slušanje podsjeća na njenu pop-punk eru, koja ju je između ostalog, svojevremeno i lansirala među globalne glazbene zvijezde. Kako otkriva Avril, nova pjesma je himna o svjesnosti vlastite vrijednosti: “Važno je znati što zaslužuješ, kao i da ne daješ priliku nekome tko te ne zaslužuje”.

Kanadska glazbenica svoj je posljednji studijski album naslova “Head Above Water” objavila 2019. godine. Iako joj je to bilo već šesto studijsko izdanje, najbolje je pamtimo po singlovima “Complicated” i “Sk8er Boi”, kojima je obilježila početak 2000-ih i generaciju milenijalaca koji su zajedno s njom tada prolazili kroz svoj buntovni teen-emo period.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Avril Lavigne (@avrillavigne)

Kroz 2022. godinu imat ćemo priliku čuti i vidjeti je i uživo, budući da je ranije najavila i datume europske turneje; kroz veljaču i ožujak Avril Lavigne će posjetiti više od 15-ak gradova Europe, a najbliže našim prostorima nastupit će 28. veljače u Münchenu, 6. ožujka u Milanu i 17. ožujka u Beču. Ulaznice su dostupne putem njene službene stranice.

Fotografija: Avril Lavigne Facebook