Iskoristite ovaj vikend za šetnju po izložbama i zagrebačkim galerijama.

Lijepo će se nadovezati na onu subotnju kavu ili šetnju koju ste već dogovorili, a subota je ujedno zadnji dan za dvije odabrane izložbe dok treća tek tada počinje.

Lauba

Multimedijalna izložba umjetničke grupe One Dollar Bill “Acqua Alta” održat će se u Laubi od 20. veljače do 11. ožujka. Bit će predstavljeni fantastični zajednički i pojedinačni slikarski radovi Bojana Šumonje i Marka Jakše te zvučna instalacija Pierrea Tola. Ideja o zajedničkom radu trojice etabliranih umjetnika Šumonje (HR), Jakše (SLO) i Tola (NL) nastala je tijekom šetnje šumom u Mohorju 2016. godine. Oformljen je kolektiv „One Dollar Bill“ u kojem slikari Šumonja i Jakše dijele slikarska platna i zajednički stvaraju radove, a Tol nadopunjuje njihova djela site-specific zvučnom instalacijom.

Academia Moderna

Samostalnu izložbu umjetnika Nikice Jurković pod nazivom “Maksimum minimuma” moguće je pogledati u galeriji Academia Moderna, na adresi Augusta Šenoe 11, do subote, od 14 do 19 sati. Sve traženiji mladi hrvatski umjetnik u novoj samostalnoj izložbi predstavlja minimalističke, ali dominante radove u kojima u prvi plan stavlja najosnovnije elemente slikarstva – platno i blind rame, u potpunosti lišen boja te prepušten neutralnim tonovima.

Galerija ULUPUH

U Galeriji ULUPUH, u Ilici 13, 1. kat, možete pogledati izložbu novih članova ULUPUH-a sve do subote 20. veljače. Radnim danom od 10 do 17 sati, subotom od 10 do 13 sati. Nedjeljom i praznikom galerija je zatvorena, a ulaz na izložbu je slobodan.

Foto: promo