Matematika mi nikada nije bila draga, a o geometriji da ne pričam. No, u Srbiji postoji koncept koji, iako je izgrađen po primjeru geometrije, pruža puno ugodniji osjećaj od obične matematike.

Radi se o Armadillo kućama koje se nalaze na Kopaoniku, a pružaju iskustvo spavanja pod zvjezdanim nebom. 

Kućice su izrađene u dijamantnim oblicima raspoređenim u dvostruku spiralu, čiji je okvir u rezonanciji sa živim svijetom. Rezultat? Apsolutni raj na zemlji koji prkosi tradicionalnoj izgradnji, a koji ne smijete propustiti.

Foto: Mihailo Milovanović

Iako se možda, s obzirom da se radi o konceptu smještenom na planini, prvenstveno radi o zimskom it mjestu, Armadillo je sjajno rješenje za cjelogodišnji bijeg iz užurbane svakodnevice.

 

Za udoban smještaj gostiju nudi se nekoliko kućica za odmor od svega dvadeset do trideset kvadrata. No, ništa više od toga nije ni potrebno, jer su svi popratni elementi obuhvaćeni. 

Dakle, prilikom rezervacije možete izabrati odgovara li vam više manji ili veći koncept kućice, a obje varijante su dostupne s različitim opcijama boja i završnih obrada, ali samo najveći model ima kuhinju i povišenu spavaću sobu.

Za goste su osigurani i popratni sadržaji kao što su sušilo za kosu, hladnjak, radni stol, besplatne toaletne potrepštine, mikrovalna pećnica, aparat za kavu, stol za blagovanje.

Foto: Mihailo Milovanović
Foto: Mihailo Milovanović

Navikli smo da ovakvi smještaji uglavnom ne dočekuju širokih ruku kućne ljubimce, no s Armadillom je to potpuno drukčiji scenarij. Možete bez straha povesti svojeg ljubimca, samo ga je potrebno prije najaviti.

Cijena noćenja tijekom svibnja i lipnja varira od 200 do 300 eura. Noćenja za vrijeme sezone, u srpnju i kolovozu imaju malu klauzulu, odnosno, morate rezervirati minimalno dva noćenja, a njihova cijena ne razlikuje se od ovih u ranijim mjesecima. Za dva noćenja polazna cijena je šestotinjak eura.

Foto i video: Armadillo house, Mihailo Milovanović,Novak Janković