Kad se nađete u Dubrovniku, ne propustite uživati u čarobnom iskustvu Anjana SPA u Rixos Premium Dubrovnik. Osmišljen od strane iskusne instruktorice u spa-u Sandre Skledar, Anjana Wellness & SPA Dubrovnik predstavlja idealnu oazu mira koja spaja jedinstvenu filozofiju, tretmane i priču duboko povezanu s lokalnom klimom.

Ovo utočište za Wellness & SPA ne nudi samo mjesto za opuštanje već i pruža pravu malu priču o zdravlju i ljepoti na osvježavajuće drukčiji način. Većina tretmana su potpisni, autentični i originalni, koristeći organske, čiste i prirodne proizvode.

Anjana SPA prepoznaje važnost ljudskog iskustva u uslugama wellnessa te je u suradnji sa stručnjacima oblikovala koncept koji usklađuje sve elemente kako bi osigurala najveće zadovoljstvo gostiju, odražavajući globalni trend povratka prirodi i njezinim obilnim resursima.

Filozofija koju njeguju odražava vjerovanje da je sve što nam treba već stvoreno na početku svijeta, i stvoreno je savršeno. Voda, zemlja, biljke, mirisi, boje i simfonija zvukova prirode spajaju se kako bi činili temelj koncepta Wellness & SPA i njegovih vodećih načela.

Anjana SPA je spoj povijesti i modernog doba. Smještena unutar drevnih zidina Dubrovnika, nalazi se jedna od najstarijih ljekarni u Europi, zaštićena UNESCO-vom kulturnom baštinom. Stara franjevačka ljekarna, s tradicijom dugom 700 godina, i danas radi, nastavljajući tradiciju pripreme prema starim zaštićenim receptima.

Jedan od najneobičnijih aspekata Anjana SPA je njihova ponuda potpisnih tretmana koji su duboko ukorijenjeni u lokalnu klimu i tradiciju. Ulje za tijelo s potpisom povijesti, ekskluzivno za prodaju, promociju i uporabu, ručno je izrađeno u staroj franjevačkoj ljekarni, koristeći autentične dubrovačke ljekovite biljke poput lavande, bora i ružmarina.

Osim toga, Anjana SPA nudi jedinstvene tretmane poput masaže vrta Lokruma, korištenjem ulja citrusa ili cvijeća koji rastu na otoku Lokrumu, te potpisni tretman “Masceron” – piling tijela s morskom soli iz Stona, najstarijih i najvećih solana u Europi.

Terapija bojama, čajna ceremonija, spa glazba s prirodnim zvucima, kao i mala spa knjižnica s knjigama o zdravlju, ljepoti i meditaciji samo su neki od dodatnih sadržaja koji čine posjet Anjana SPA-i nezaboravnim iskustvom.

U sklopu nezaboravnog iskustva Anjana SPA, vrijedi spomenuti i tretman “Ceremonija otoka Lokruma” – ocijenjen kao najbolji tretman za tijelo prema gostima. To je, prema objašnjenju domaćina, pravo putovanje uma i tijela do prekrasnog otoka Lokruma kroz  jedinstveni tretman.

Ceremonija otoka Lokruma predstavlja znatno više od običnog tretmana ljepote – namijenjeno je oslobađanju od svakodnevnih briga vraćanju osjećaja harmonije. Tri različita tretmana – body scrub, massage i facial treatment stapaju se u jedno, stvarajući duboko revitalizirajuće iskustvo za tijelo i dušu. Baš ono što nam treba nakon napornog tjedna, zar ne?

A osim što pruža vrhunske tretmane, Anjana SPA također poštuje ekologiju, koristeći većinom organske, prirodne i ekološki prihvatljive proizvode. Njihov koncept Wellness & SPA-a odražava predanost očuvanju prirode i njenih resursa.

 

Foto: Booking.com