Amazon je sredinom studenog započeo ekskluzivnu suradnju s Hrvatskom poštom, a to za domaće kupce znači brža dostava te veći asortiman dostupnih proizvoda.

Iako iz HP-a nije stigla službena potvrda naglašavajući kako ne smiju posebno isticati niti jednu firmu s kojom su sklopili dogovor ističući kako je to dio poslovne tajne i ugovora, domaći su se mediji raspisali o ovoj vijesti. Naime, u Velikoj Gorici je otvoren novi sortirni centar HP-a, a nakon pregleda Amazonovih izaslanika prošle godine zaključen je dogovor o širenju giganta na naše tržište. Iz HP-a su ovom prilikom samo poručili kako rade na unapređenju te da su već partneri brojnih veliki web trgovaca.

Hrvatska je dio jedinstvenog EU tržišta no dosad zbog toga nije imala neke povlastice poput povoljnije kupnje putem Amazona koje imaju druge zemlje. Ovime bi se to trebalo promijeniti, a domaća bi publika odsad trebala birati između većeg asortimana dostupnog za ovo tržište. Računamo i s bržom dostavom paketa, naravno. Amazon će svojim ulaskom na hrvatsko tržište pokrivati i Dostave u Srbiji, Crnoj Gori te BiH.

 

Foto: Unsplash