Kao što naziv kaže, ako ste ljubitelj kvalitetnog pisaćeg pribora i znate da to nije pitanje samo kvalitete već i naglašenog osobnog stila, onda će vam se svidjeti priča o splitskom brendu Brando.

Priča o brend pisaćeg pribora izrađenog od kvalitetnih materijala kao što je drvo započinje prije nekoliko godina nakon što je njegov vlasnik Brando Zucco, osjetio da je vrijeme za životne promjene. Naime, ja sam Talijan i dolazim iz sjeverne pokrajine Friuli i to baš iz onog djela koji je bio svjetski poznat po svojoj proizvodnji drvenih stolica. Oduvijek sam bio zaljubljen drvo i dugo vremena sam maštao kako bi tu svoju strast pretvorio u zanimanje. Nakon provedenih 15 godina na poslovima grafike i reklame prije četiri godine je napokon došao taj prijelomni trenutak u kojem sam osjetio da je pravo vrijeme da započnem nešto novo. Tako je započela avantura Brando; započeo sam eksperimentirati sa tokarenjem i od tada nisam više prestao.

Brando kao brend je fokusiran na pisaći pribor i sve njegove stilizirane verzije koje pomažu da pisanje postane pravi gušt. Kako je moja majka svojedobno imala papirnicu, oduvijek sam bio zaluđen priborom za pisanjem. I dan danas još uvijek nosim sa sobom blokić i kemijsku olovku i zapisujem moje ideje, misli itd.. Tako da je logični slijed bio upravo izrada pisaćeg pribora s kojim sam započeo ovu cijelu priču.

Brando izrađuje ručno kemijske olovke, tehničke olovke i nalivpera, a svaki primjerak je jedinstven jer je nemoguće ponoviti istu teksturu drva, oblik i slično. Pritom koristi lokalna drva poput masline, oraha, hrsta, bukve, šljive i sl. te ona egzotična iz Afrike, Južne i Sjeverne Amerike, Azije… U zadnje vrijeme koristi i akril pa čak i kamen za izradu.

Cijela priča lijepo je zapakirana od početka do kraja, a postoje i posebne želje koje će vam Brando rado ispuniti: Sam proces obuhvaća izbor kvalitetnog komada drva koje mora bit dovoljno suho, režem ga, oblikujem, brusim sa osam različitih granulacija kako bi postigao željeni efekt fine površine, poliram i za kraj nanesem zaštitu. Naposljetku montiram mehanizam ovisno o vrsti pisaćeg pribora. Nudim i lasersko graviranje na olovkama po želji. Sve dolazi u poklon kutijici koju također ručno izrađujem a u kojoj se nalazi i poruka svakom kupcu.

U današnje vrijeme je sve teže ostati fokusiran jer smo preplavljeni svim mogućim sadržajima na „superkompjuterima“ koje stalno nosimo u džepu. I taj mali ekran često „usiše“ svu našu pažnju, pa naposljetku i naš život pati. Pisanje s druge strane je opuštajuća radnja, često nam je lakše tako izraziti naše ideje, skice i što je jako važno možemo pratiti fizički trag našeg procesa, govori mi vlasnik Brando o procesu pisanja u koji je zaljubljen i u koji i dalje vjeruje. S njime se u potpunost slažemo kao sa činjenicom da je personalizirano nalivpero itekako lijep poklon.

Osim pisaćeg pribora Brando izrađuje i nakit od drva i pluta, otvarače za pisma te gravira fotografije u drvu reljefnom tehnikom. Nastoji uvijek tražiti nove ideje koristeći razne materijale, oblike i tehnike, kako mi govori za kraj naglašavajući kako se proizvodi stalno nadopunjavaju. Više o brendu potražite na www.designbrando.com.