Uz malo truda i istraživanja, Instagram itekako može biti puno više od platforme “samo za lijepe slike”. Koju god tematiku odabrali, velike su šanse da ćete uspješno pronaći profile koji na zabavan i/ili edukativan način dijele interesantan sadržaj. Jedan od takvih je i onaj vezan za našu ljubav prema filmskim naslovima.

Ako na svom feedu na dohvat palca i vi želite pronaći interesantne kadrove te priče iz svijeta sedme umjetnosti, onda su ovo Instagram profili koje vrijedi zapratiti.

History of Cinema

Kako mu i samo ime otkriva, ovaj profil donosi nam sadržaj filmskih klasika – od legendarnih scena pa do behind-the-scenes te zabavnih ‘nekad i sad’ fotografija. Profil donosi kombinaciju slika, videa i zabavnog meme-sadržaja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by History of Cinema (@historyofcinema)

Screenplayed

Kako stoji i u njihovom opisu profila, Screenplayed će vam kroz interesantan sadržaj otkriti kako glumci, redatelji i pisci oživljavaju scenarije i na svoj autentičan način ovjekovječuju slova na papiru.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Screenplayed (@screenplayed)

Color Palette Cinema

Za sve ljubitelje vizualne estetike općenito, ovaj interesantan profil donosi pregled paleta nijansi korištenih boja u odabranim scenama iz filma. Inspirativno, poučno i zabavno.

Composition Cam

Još jedan Instagram profil donosi nam filmsku estetiku na dlanu – na ovom mjestu otkrit ćete sinergiju geometrije i pozicije unutar odabranog kadra, i još se jednom podsjetiti koliko znanja, vještine, kao i vizualne magije je potrebno kreirati scene (i filmove) za pamćenje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Composition Cam (@comp_cam)

Film Tourism US

Kreatorica Andrea David bira kultne scene, pretvara ih u fotografije te nas putem svog Instagram profila odvodi na točne lokacije gdje su odabrani filmski momenti nastali. Autorica je sadržaj pretvorila i u travel-blog, kojim inspirira i ostale ljubitelje filmove da se upute na putovanja inspirirana filmskim lokacijama.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Andrea David 🎬 (@filmtourismus)

The Film Zone

Nastao iz dosade i kao ideja da bude mjesto preporuke filmova, ovaj profil ubrzo je postao svojevrstan moderan svjetski TV-vodič, s više od 1,2 milijuna pratitelja i bogatim sadržajem koji nas vodi i iza kulisa popularnih naslova.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Film Zone (@thefilmzone)

Filmopedija

A kada već spominjemo “moderne TV-vodiče”, na ovu listu vrijedi dodati i ovaj domaći Instagram profil, koji nam svojim sadržajem redovito donosi vijesti i preporuke iz filmskog svijeta. Redovito donose i dnevne preporuke filmova, koje taj dan možemo gledati na domaćim TV programima.

Naslovna fotografija: Instagram @filmtourismus