Nama jako nedostaju putovanja i sve ono čemu nas uče kada otputujemo u zemlje koje ne poznajemo.

Iako ćemo još vjerojatno neko vrijeme pričekati do trenutka kada ćemo bezbrižno moći planirati putovanja, postoji način kako da utažmo tu potrebu. Barem na trenutak. U nastavku vam donosimo ideje za tri online tečaja koja nas vode u različite dijelove svijeta, a vode ih vrhunski stručnjaci u svom poslu.

Ron Finley vas uči vrtlarstvu

Ron Finley iz Los Angelesa poznati je američki aktivist i samoprozvani “Gangster Gardener”, a njegovo je područje djelovanja ekologija i urbano vrtlarstvo. Kada govorimo o uzgoju vlastite hrane ima nas štošta za naučiti. Naučite kako pretvoriti svakodnevne predmete u praktične detalje za sadnju, kako održavati sobne biljke na životu i napredovati te održavati zdravi način života bez obzira gdje živite.

Provjerite ovdje.

Frank Gehry vas uči dizajnu i arhitekturi

Muzej Guggenheim Bilbao, koncertna dvorana Walta Disneyja u LA-u, ‘Plesna kuća’ u Pragu, Fondacija Louis Vuitton u Parizu … nagrađivane su zgrade Franka Gehryja rasute širom svijeta. Nalazeći se na popisu želja većine putnika, njegova je arhitektura sinonim za revolucionarni dizajn i globalnu kulturu. Registrirajte se za Gehryjev Masterclass koji pokriva više od 50 godina njegovog iskustva i saznajte više o njegovom kreativnom procesu i mislima koje stoje iza njegovih arhitektonskih konstrukcija kojima se divimo.

Provjerite ovdje.

Jimmy Chin vas uči pustolovnoj fotografiji

Profesionalni penjač, ​​hvaljeni fotograf i Oscarom nagrađeni režiser Jimmy Chin sve zainteresirane podučava vještinama potrebnim za fotografiranje dok putujete. Uz detaljna objašnjenja i primjere naučit ćete kreativne pristupe za snimanje najboljih kadrova, tehnike koje se u tome koriste te kako započeti strastvene projekte. Nakon što je organizirao i vodio ekspedicije u Kinu, Pakistan, Nepal, Grenland, Tanzaniju, Čad, Mali, Južnu Afriku, Borneo, Indiju i Argentinu, Jimmy ima profesionalno iskustvo izvan bilo kojeg drugog pustolovnog fotografa.

Provjerite ovdje.

Foto: screenshot