Prošlo ljeto je bilo premijerno ljeto slastičarnice ispred koje ćete vrlo često naići na red onih kojih čekaju na kuglicu-dvije sladoleda s okusima poput šafran-pistacia, smokva-rogač, štrudel od jabuke ili primjerice šipak-jogurt. Međutim, sladolede “Pa ti odoli” isplati se pričekati pa i zaputiti se do predivnog grada Visa

Vis je prepun divnih lokacija koje ovaj čaroban i mnogima omiljen otok čini još zanimljivijim i šarmantnijim. Slastičarnica “Pa ti odoli”, koju su prošle godine otvorili Ivan i Mia Tomić, bračni par s Visa, jedna je od njih. Ivan je rođeni Višanin a Mia je to s vremenom neminovno postala. Iz ljubavi prema ovom mnogima magičnom mjestu, odlučili su upotpuniti ponudu koja se nudi zaljubljenicima u otok.

”Ideju o otvaranju sladoledarnice imali smo već neko vrijeme. Primijetili smo da u Visu fali sladoled iz premium segmenta, te da ga Vis kao premium destinacija i zaslužuje. Neko je vrijeme trebalo da se  posloži financijska konstrukcija i onda smo krenuli u realizaciju. Iskustva u slastičarstvu i generalno u ugostiteljstvu nismo imali, tako da smo sa znanjem krenuli praktično od nule.” kaže nam Ivan koji napominje da su im s know-howom jako puno pomogli partneri iz Premisa, “bez kojih se ova priča ne bi ostvarila na ovako kvalitetan način”

Kaže kako je otvaranje sladoledarnice “Pa ti odoli” upravo u gradu Visu bio logičan odabir jer u Visu žive te ga smatraju idealnim mjestom za mlade obitelji. “Kada smo zaključili da ćemo se početi baviti sladoledom bili smo u dilemi proizvoditi ili kupovati sladoled. Stupanjem u kontakt i posjetom postrojenju za proizvodnju sladoleda u Makarskoj obiteljske tvrtke Premis iz Makarske, koju vode tri brata, dileme više nije bilo: mi s malim strojem i tehnologijom za malu proizvodnju nismo bili u stanju proizvesti tako kvalitetan, kremast i fin sladoled kakav smo kod njih probali. Tu moram zahvaliti svome ocu Miru Tomiću koji je najveći sladoledoljubac u obitelji, on je bio degustator i odobrio naše dobavljače.” smije se Ivan. 

Neodoljivi okusi

Mnogi koji su probali sladoled, opisuju ga jednim od najboljih, ako ne i najboljih koji su probali. Ivan nam kvalitetu potvrđuje s informacijom da se sladoledi rade od najboljih Fugar baza, da se sve sirovine pomno biraju i da se pazi na to da kvaliteta ostane konstantna, što i jest.

“Naši su sladoledi posebni po tome što su rađeni od najboljih sirovina s najnaprednijom tehnologijom i samim time dobiva se sladoled premium kvalitete. U stalnoj ponudi imamo 24 okusa od čega su 12 premium (sladoledi u kombinaciji s posebnim preljevima) te 12 regulara od kojih je uvijek 2,3 ili 4 sorbeta.” Paleta okusa koje nudi je 23 premiuma, 38 regulara i 6 sorbeta, koji su osim limuna svi veganski. Okusi se mijenjaju na dnevnoj bazi a u stalnoj postavi “imamo gotovo uvijek naše zvijezde: pistacio premium, lemon pie premium, rocker premium, kokos bijela čokolada premium, black game premium, vaniliju burbon, čokoladu te neke od sorbeta limun, borovnica, jagoda, malina, šumsko voće, mango.”

“Uz postojeću ponudu svakog se ljeta ista dopunjuje s nekoliko okusa. Ove godine od novih okusa imamo šafran-pistacio premium, smokva-rogač premium, štrudel od jabuke premium, šipak-jogurt premium, stracciatella-ruby, borovnica sorbet, malina sorbet, fior di latte. Imamo i 3 slana okusa slani kikiriki, slani badem i slani pistacio.”

Nakon ovog popisa okusa, nomen est omen iza ove slastičarnice je jasan – teško da će slatkoljupci među vama moći odoljeti i ne posjetiti “Pa ti odoli”. Podržavamo! Na adresi Ivana Farolfija 30 dočekat će vas simpatične prodavačice Laura, Antea, Dina i Tea koja je ujedno desna ruka vlasnika, i njihove dekoracije svake banjice sladoleda koje će vas oduševiti gotovo jednako kao sam sladoled!