View this post on Instagram

Nothing beats a cold like CC vitamins 🍋

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek) on

U doba kada je higijena na prvom mjestu, i to ne samo osnovna higijena već učestala i odgovorna, jeste li se zapitali što je s nakitom, osobito onim koji nosite na rukama?

Baš poput naših uređaja, mobitela ili laptopa, i vaš nakit u doba korone zahtjeva određenu njegu. Iako pretpostavljamo, i nadamo se, da ste kod kuće, možda ga i dalje volite nositi i u udobnosti svog doma ili s njime odšetate do dućana. U svakom slučaju, ako ovih dana i dalje nosite svoje omiljene prstene, narukvice ili ogrlice (možda imate i zaručnički ili vjenčani prsten) koje nesvjesno redovito dodirujete, sjetite se očistiti i njih.

Razlog tome je da Covid 19 se prenosi i površinama na kojima može jako dugo preživjeti. Zato svoj nakit skinite prije pranja ruku, kako biste bili sigurni da ste ih dovoljno temeljito oprali (ne zaboravite, minimalno 20 sekundi, u toploj vodi i sa sapunon), a nakit očistite zasebno. Većinu materijala možete oprati u toploj vodi u koji prethodno dodajte tekućeg deterdženta ili sapuna. Uz to, pripazite i da alkoholna dezinfekcijska sredstva za čišćenje ruku ne oštetiti nakit koji nosite.

Naravno, prije no što učinite svakako se možete prethodno i raspitati kako ga pravilno čistiti. Preporuka je i da ovih dana nakit jednostavno ne nosite, već da pričekate neke bolje dane kada rizik neće biti jednako velik.

Foto: Instagram @pernilleteisbaek