8. Pink Day – Međunarodni festival mirnih i pjenušavih ružičastih vina – zajedno sa svojim dijelom posvećenim ekstra djevičanskom maslinovom ulju GREEN IN PINK, održat će se, bude li sve u redu, 29. svibnja

S obzirom da je 8. PINK DAY, koji se trebao dogoditi u ožujku, iz epidemioloških razloga bio odgođen, od 26. do 28. lipnja 2020. održan je prvi virtualni PINK WEEKEND s ciljem promocije, ali i pomaganja prodaji ružičastih vina, koji je po promotivnim cijenama ponudio vrhunska rosé vina dvadesetak vinarija iz Hrvatske, Italije i Austrije

Zanimljiv program za sve ljubitelje roséa, mogao se pratiti na Pink Day Facebook stranici a osim ponude vina na ovoj su platformi trojica vodećih hrvatskih sommeliera: Ivan Jug, Siniša Lasan i Mario Meštrović održali kratke, zanimljive i vrlo gledane vinske radionice posvećene roséu. Nakon virtualnih prošlogodišnjih radionica i duge pauze druženja uživo, ove godine s radošću i optimizmom vraćamo u stvarnost.

Novo mjesto održavanja 8.Pink daya

8. Pink Day – Međunarodni festival mirnih i pjenušavih ružičastih vina – zajedno sa svojim dijelom posvećenim ekstra djevičanskom maslinovom ulju GREEN IN PINK, održat će se, bude li sve u redu, 29. svibnja. Velika je novost nova lokcija, jer se zbog oštećenja u potresu, nakon predivnih osam godina u Muzeju Mirmara, PINK DAY seli na otvorenu natkrivenu terasu Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu. “Naravno, stolovi će biti razmaknuti i sve će se održati strogo prema propisanim epidemiološkim mjerama zaštite za sve izlagače i posjetitelje.” navodi organizatorica festivala Sanja Muzaferija. Festival partner ovaj puta je VINISTRA.

Nastavljaju s programom PINK DAY-a u okviru kojeg ponovno najavljuju Masterclass – Svijet ružičastih šampanjaca grupacije Moët Hennessy powered by Premium Visa, koji je rasprodan u svega nekoliko dana a radionica koja se bavi ekstra djevičanskim maslinovim uljima, Istra: kraljica maslinovog ulja powered by Catering Lisak također će se održati u novom terminu Festivala.

Posebne nagrade za izlagače

I ovoga puta nagradit će najkreativnije uređene izlagačke stolove – što je na prošlom PINK DAY-u podjednako oduševilo i izlagače i posjetitelje. Ružičaste Jimmy Choo cipele, prošli puta je osvojila talijanska vinarija Bottega, a ove godine dodijelit će se čak 3 nagrade za najkreativnije stolove. To će ponovno biti ružičaste Jimmy Choo cipele – ovoga puta model Smokey vrijedan tisuću dolara, umjetničko djelo „DESIDERIO N°1 ART MUST BE TASTED“ austrijskog umjetnika Andrewa Stixa, izrađeno specijalno za PINK DAY te set Nikel Privé kozmetike autorice Mirjane Brlečić. Postoji još jedna, iznimno vrijedna nagrada, ali žele da ona zasad ostane tajna!

Vjeruju da će se svi izlagači specijalno potruditi da svoje izlagačke stolove urede i lijepo ukrase – tako da uđu u konkurenciju za najljepši stol. Ono što je sigurno je da će PINK DAY kao uvijek do sada okupiti veliki broj u ružičasto odjevenih, ili ružičastim ukrašenih, posjetitelja željnih druženja nakon dugih, zimskih i „lockdown“-ovskih dana. 

PINK DAY  možete pratiti i na društvenim mrežama Facebook i Instagram.