Šira javnost upoznala ju je kroz eko-himnu “Zovi ju mama”, a njezin rad već je priznat s dvije glazbene nagrade. Aklea Neon, osječka vila rime i beata nakon nekoliko zamijećenih singlova objavljuje debitantski album “Dođi na joji”, koji je dostupan putem glazbenih streaming platformi

“Moj debitantski album “Dođi na joji” je onaj poziv koji ne odbijaš i jedan XL sonični zagrljaj” otkriva Aklea Neon o svom studijskom prvijencu. Jedinstvena po zaraznom electro-afro zvuku i melodičnom vokalu, autorica i glazbenica ovim albumom otvara portal u novi svijet kroz 11 pjesama: “Oduvijek sam bila posvuda, i po planeti i u žanrovima. Žena sam – prigrljujem kaos koji jesam u potpunosti.”

Aklea Neon

Objavu albuma prvijenca prati i predstavljanje novog singla “Na dah”, zajedno sa zadivljujućim videospotom snimljenim u podzemnom Hramu ljudske vrste u Damanhuru, u sjevernoj Italiji, odnosno kako sama kaže, ‘u stomaku mame Gaie’. Zbog čistoće i spiritualnog značaja, ovaj prostor rijetko može biti sniman, stoga je za Akleu Neon prilika da snimi video upravo na ovoj lokaciji bila ujedno i značajno međunarodno priznanje.

Album “Dođi na joji” postepeno je nastajao kroz posljednje četiri godine, na različitim lokacijama diljem svijeta – od Brazila do Indije, a u njegovom stvaranju sudjelovala su tri producenta: Viktor Volarić-Horvat, Robert Martinović te najvećim dijelom glazbeni inovator Pavle Kladarin Klaada, s kojim je nastao i novi singl “Na dah”.

 

Debitantski studijski album Aklea Neon će predstaviti i uživo, i to 18. ožujka koncertom u zagrebačkom klubu DVA OSAM. Bit će to prigoda da publici premijerno predstavi i vlastiti all-girl bend Sound Doulas, kojeg čine Ana Kelemen za bubnjevima, Helena Hena Ernoić na basu i Ivna Ji na semplerima i ritam mašini. Ograničeni broj ulaznica za ovaj electro-soul koncert dostupan je u prodaji.

“Ljubav je pokret, sreća je čin otpora, a revolucija neodoljiva. Ovaj album je samo podsjetnik na to” zaključuje Aklea Neon. Njenu glazbenu priču oblikovanu u studijski prvijenac “Dođi na joji” možete slušati na svim glazbenim streaming platformama

 

Fotografije: Zvonimir Ferina