Mojito je neokrunjeni kralj ljetnih pića, ali čak i s njime bismo voljeli poneku varijaciju. Evo jedne koja nas je oduševila

Smješten na zapadnoj obali austrijskog jezera Wörth, Falkensteiner Schlosshotel Velden simbol je luksuza i uživanja, a gostima nudi kraljevski tretman hotela s pet zvjezdica. Gasto znalci uživat će u restoranu Schlossstern koji je član prestižne gastronomske organizacije JRE – Jeunes Restaurateur Restaurant. U hotelskom baru Schlossbar Charly Walker opuštanje je zajamčeno uz zvuke klavira i odlične koktele. Evo što su pripremili chef Thomas Gruber i bar menadžer Kevin Gerlach.

Kevin Gerlach
Kevin Gerlach

Pitahaya Mohito

Sastojci:

5 cl Havana Club 3Y ruma

4 kocke bijelog šećera

2-3 listića metvice

3-4 komada Pitahaye (plod kaktusa, ovisno o veličini)

0,1 l sode

Priprema:

Miksajte šećer, metvicu i zgnječenu pitahayu. Dodajte rum, sodu i led. Ukrasite preostalom pitahajom i listićima metvice.