Krafna – delicija koja će nas pratiti do kraja veljače. Zašto se uopće truditi odoljeti?
Ni krafne više nisu što su nekad bile – i neka nisu! Zagrebačke slastičarnice ove su veljače uistinu nadmašile same sebe. Klasične krafne s marmeladom postale naspram ovogodišnje ponude samo gastro klasik jer kada vidite kakva su sve punjenja trenutno u ponudi složi ćete se s nama da je pred vama pravo gurmansko iskustvo. Od krafni s pistacijom ili duplom dozom čokolade do craft krafni i onih s ‘fine dine’ potpisom – donosimo adrese na koje se svakako morate zaputiti!
Neka jedu kolače
Jedne od popularnijih krafni u gradu, one Ivane Čuljak, ove godine dolaze u šest okusa. Tri Classic i tri Chef’s. Classic okusi su slastičarska krema (2€), čoko-lješnjak (2€), i džem od domaćih šljiva s orasima (2,30€). Chef’s okusisu pistachio (3€), schwarzwald (2,80€) i honeycomb (2,50€). Ove godine primaju i rezervacije krafna i to možete napraviti putem njihovih društvenih mreža ili na broj 095 767 9097 (Morana)!
Orijent
Teksturom bogato i meko tijesto s dodatkom ruma i limunove korice radi arome, čija je originalna receptura nastala prije više od 80 godina, ponovno je zauzelo mjesto na Orijentovom pultu. Krafna punjena džemom od malina, božanstvenom kremom od pistacija i posipa od sjeckanih pistacija vratila se kako bi i ove godine osvojila srca zaljubljenika u bobičasto voće i jedan od najpopularnijih orašastih plodova. Tu je i prošlogodišnji favorit u slatko-slanoj kombinaciji koju čine krema od čokolade i slani karamel, idealan za ljubitelje miksa koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Jedan od noviteta koji se nikako ne propušta je veličanstveni spoj domaćeg kikiriki maslaca, kreme od banana i limuna s dodatkom sjeckanih plodova kikirikija na vrhu.
Meet Mia
Krafne koje također pretendiraju svake godine za naslov najboljih, ovog puta dolaze u sedam okusa: cookie, vanilija, malina&vanilija, pistacija, marelica, apple pie, čokolada&lješnjak! Zvuči opasno dobro zar ne? Za svoje primjerke, javite im se na društvenim mrežama!
Magnolia
Krafne poznate slastičarnice Magnolia toliko su primamljive da su im društvene mreže pune upita već sredinom siječnja. Ovi okusi dijelom su tradicionalni, a dijelom jedan pravi mali gastro experice.
Redom su to vanilija, čokolada, čarmelada, cheescake od maline i pistacchio krema.
Čekaju vas svakog tjedna njihovoj adresi, ali primaju i narudžbe pa im se možete
slobodno javiti i rezervirati ovu poslasticu br.1 veljače!
Cukeraj
U potrazi za finim i slasnim krafnama bogatim punjenjem, ne morate tražite dalje od Cukeraja. Mi obožavamo njihove klasične s marmeladom, a možete ih pronaći na adresama Pakoštanska 12, Petrinjska 61 i Gajeva 4.
Noel Bread&Deli
Uvijek drugačiji, Noel Bread&Deli donosi vam Maritozze, također zvane rimska krafna. Tradicionalna slastica koja se sastoji od prozračnog brioša i fine kreme. Njihovi maritozzi dolaze u briošu s rogačem koji se puni slatkom kremom na bazi sirupa i džema od naranče, koje rade sami, te svilenkastom kremom od bijele čokolade s dodatkom cvijeta naranče. Wow!
Dubravica
Ono što nikad ne dosadi su fine, domaće, krafne s marmeladom. Neke od mekših koje smo probali su one iz Dubravica pekare. Love!