View this post on Instagram

 

A post shared by (K)uživancija (@kuzivancija) on

U  manjku ideja uvijek je najlakše zaviriti na Instagram profile onih koji ih uvijek imaju! A to su svakako domaći food blogeri. Izvukli smo nekoliko ideja za super gastro vikend.

Ponekad se čini puno jednostavnije no što uistinu je, ali ako uistinu ne znate koje namirnice ovog vikenda uhvatiti na Dolcu, ili bilo kojoj tržnici koju posjećujete, donosimo vam nekoliko recepata kako biste se pripremili unaprijed! Na svakom od ovih Instagram likova možete pronaći i link na recept ili sve detalje u captionu.

Pepper pesto by Culinary Postcards

 

View this post on Instagram

 

🌶 15’️ Red Pepper Pesto is in da house! 🙌 Stir it in spaghetti, spread on toasted bread or dip some crispy polenta triangles in it, like I did😉 . Recipe is now on culinary-postcards.com, or you can grab a direct link in profile 🖱 . . 🌶️ U suradnji s @letifico.hr donosim vam ovaj super recept za Crveni pesto od grilanih paprika. 🙌 Jučer sam u Reelsu podijelila kratki video a cijeli recept je sad i na blogu (direktni link u profilu).🖱 . Za pripremu pesta koristila sam orahovo ulje i bademovo brašno @letifico.hr , čije proizvode možete kupiti s 20% popusta, uz promo kod “CULINARYPOSTCARD” (popust vrijedi do 30.9.). . . #plantbasedmeals #plantbased #letscookvegan #pesto #whatveganseat #glutenfreevegan #eatmoreplants #eatyourcolors #f52community #feedfeed #feedfeedvegan @thefeedfeed #thrivemagazine @thrivemagazine @veganvultures #veganrecipe #zdravirecepti #veganrecept #zdravobrok #paprika #veganskakuhinja #zdravahrana #zdravaprehrana #ieatbettertofeelbetter #canonhrvatska

A post shared by Iva 🌿 exciting vegan food (@culinarypostcards) on

Škampe na buzaru by Janjolinka 

 

View this post on Instagram

 

Ovom objavom pozivam ljeto da nikud ne ide i da nam još barem malo ostane😉 Zato s vama dijelim najbolji recept za škampe na buzaru koji sam ikad isprobala👌 Najčešće ih jedemo s tjesteninom, ali kako sada ne jedem klasičnu tjesteninu isprobala sam ih u kombinaciji s palentom i bila sam zadovoljna! S čim vi najčešće jedete škampe na buzaru? Imate li neki prilog ili jednostavno volite točati komadić kruha u taj prefini umak?🍞 Za koji god ćete se prilog odlučiti, meni je svejedno, ali definitivno morate probati ovakvu buzaru! Recept je od chefa Brace Sanjina iz ‘Hrvatske kuharice’ 🦐Sastojci za 4 porcije: 1,2 kg škampa 5 češnja češnjaka (ja sam stavila i pola sitno nasjeckanog luka) 1,5 dcl maslinova ulja 1 žlica mrvica (ja sam stavila mrvice od domaćeg Sourdough kruha) 3 dcl bijelog vina 500 g svježe rajčice (ja sam radila s jednom konzervom pelata od cherry rajčica, malo domaće šalše i jednom šalicom domaćeg soka od rajčice) 0,5 dcl prošeka 0,03 dcl konjaka (nisam imala konjak pa sam koristila domaću šljivovicu koja je stajala u drvenoj bačvi i vuče na whiskey – nesvakidašnja kombinacija koja je ovdje funkcionirala) Peršin Sol i papar 🦐Postupak: stavite ih u kipuću vodu na dvije minute. Ogulite im kožu, izvadite sredinu i narežite meso. Na maslinovom ulju popržite usitnjeni češnjak, (luk) i dodajte rajčice, škampe, vino, prošek I mrvice. Posolite i popaprite. Nakon 5 minuta kuhanja ulijte konjak I kuhajte još 3 minute. Na kraju dodajte nasjeckani peršin. Ja nisam dijete s mora, ali jedno od sjećanja s ljetovanja, kad sam još bila mala djevojčica, je upravo na buzaru! Onda vam je jasno koliko volim to jelo! 💙 Zato sam sretna što sam pronašla recept kojem ću se uvijek vraćati! Imate li vi neku posebnu namirnicu koju ubacite u buzaru ili se držite klasike?

A post shared by Janja Benic (@janjolinka) on

Tjestenina s gljivama i bademima by Kuživancija 

Galetta s gljivama by Hungry Mile 

 

View this post on Instagram

 

Već i vrapci na grani znaju koliko obožavam prhko tijesto, koliko ih objavljujem vjerojatno i instagram tehnička služba zna kako su pite i galete moj zaštitni znak. ✨😜 Za ove kišne dane evo jedna divna jesenska. 👌🏻⭐ . Galetta s gljivama Sastojci: 150 g oštrog brašna 150 g glatkog brašna pola žličice ružmarina žličica majčine dušice 2 jaja 2 žlice hladne vode 250 g maslaca glavica luka 500 g šampinjona 250 g bukovača 280 g svježeg (mladog) kozjeg sira (možete koristiti i kravlji sir ili kombinaciju svježeg i sira s plemenitom pljesni) sol papar Priprema: Za prhko tijesto u dublju zdjelu stavite oštro i glatko brašno, prstohvat soli, pola žličice ružmarina, pola žličice majčine dušice i promiješajte. Zatim dodajte 150 g hladnog maslaca izrezanog na kockice i utrljajte. Smjesa treba biti nalik na krušne mrvice, tada dodajte dva jaja i mijesite dok se sve sasvim ne poveže. Po potrebi dodajte malo vode. Zatim na papir za pečenje stavite malo oštrog brašna i na njemu razvaljajte tijesto za galette. Za nadjev: gljive dobro operite i izrežite na listove, a luk sitno nasjeckajte. Na 100 g maslaca kratko pirjajte luk pa mu dodajte izrezane gljive. Začinite sa solju, paprom i majčinom dušicom. Gljive su gotove kada ispari sva tekućina, ugasite vatru i ostavite ih da se ohlade pa im umiješajte kozji sir. Smjesom nadjenite prhko tijesto – cijeli nadjev stavite na sredinu i ostavite oko par centimetara ruba sa strane. Preklopite slobodne krajeve preko nadjeva kao paketić i stavite peći na 200ºC na pola sata. . Fotografija – @marijalaca . #JediDoMileVolje #NemojteDaMileUpaliPećnicu #galette #gljive

A post shared by Mile Butorac (@hungry_mile) on

Palačinke od bundeve by Domaćica Sanja 

 

View this post on Instagram

 

Kad se zaželiš palačinki i to onih pravih jesenskih 🥰🍂🌟 Sastojci za oko 10-12 palačinki s bundevom: 170 ml mlijeka 1 jaje 130 g pirea od bundeve 150 g brašna 3 žlice šećera 1 vanilin šećera pola praška za pecivo Priprema: 1. U jednoj posudi pjenjačom izmiješajte mlijeko i jaja. 2. Zatim dodajte ostale sastojke. 3. Sve dobro sjedinite. 4. Na tavi zagrijte ulje po izboru, ja sam ovog puta koristila kokosovo. 5. Treba biti malo više ulja. 5. Na tavu stavljajte malo smjese radeći male palačinke. 6. Pecite oko pola minute-minutu sa svake strane. Ja sam ih prelila @dm_hrvatska javorovim sirupom i dodala sjeckane orahe 😍 Vi ih možete mazati raznim pekmezima ili namazima, ali i jesti same 💫 Igrajte se i brašnima, ja stavim pirovo koje mi baš paše u ovima 😀 #pumpkinpancakes #food #recipeoftheday #palacinke #bundeva #recepti

A post shared by Sanja Mijac – blog Domaćica (@domacica.sanja) on

Adobo by Seasoned With Love

Foto: Instagram @kuzivancija