Danas nam Nina donosi jedan odličan recept za sve ljubitelje sira – odličan recept za Mileram pitu
Svježi sir i mileram uz tanki sloj prhkog tijesta koji se doslovno topi u ustima! Pita je izuzetno sočna i ukusna, a napravili ste dobitnu kombinaciju ako dodate limunovu koricu i puno vanilije. U nastavku pročitajte sastojke i recept.
Sastojci
Tijesto :
- 4 žumanjka
- 1 žlica kiselog vrhnja
- 250 g brašna
- 150 g maslaca
- 100 g šećera
- 1 prašak za pecivo
- Korica naribanog limuna
Nadjev :
- 400 g milerama
- 500 g svježeg sira
- 100 g šećera
- 2 vanilin šećera
- 4 bjelanjaka
- Žličica arome vanilije
Priprema
Za izradu tijesta, potrebno je pomiješati brašno sa šećerom i praškom za pecivo. Dodajte naribani limun, vrhnje i žumanjke. Naposljetku, narežite maslac na manje komadiće i sve skupa izradite prstima. Oblikujte tijesto, zamotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak da odmara oko sat vremena. Bjelanjke koje ste odvojili, također spremite u hladnjak.
Nakon toga, izvadite tijesto iz hladnjaka i podijelite ga na dva jednaka dijela. Prvi dio tijesta razvaljajte na papiru za pečenje koji ste prethodno pobrašnili. Okrugli kalup premažite hladnim maslacem i posipajte ga brašnom. Gotovo tijesto prebacite u kalup. Odstranite papir za pečenje. Izvadite bjelanjke iz hladnjaka, pa ih izradite u čvrsti snijeg.
Izrađenom snijegu od bjelanjaka dodajte mileram, sir i vanilije.
Sve dobro izmiješajte i premažite preko tijesta. Drugi dio tijesta razvaljajte na isti način i prebacite preko nadjeva.
Višak tijesta odstranite. Vilicom izbodite gornji dio tijesta. Pecite na 180 °c oko pola sata.Kada je pita pečena, ostavite je 2- 3 sata da se hladi. Možete ju staviti u hladnjak ako želite. Prije posluživanja, posipajte ju šećerom u prahu! U slast!