Niacinamid je jedan od ključnih sastojaka u njezi kože, a radi se o formi vitamina B3, poznatom po svom višestrukom djelovanju na kožu. Naime, niacinamid pomaže u smanjenju crvenila, ublažava upalne procese, hidrira i održava kožu čvrstom, a uz to, uspješan je i u smanjenju proširenih pora, hiperpigmentacija ili neujednačenog tona kože

Isto tako, niacinamid odgovara svim tipovima kože, od masne pa sve do suhe. Tako oni koji se bore s aknama ili osjetljivom kožom primjećuju značajno poboljšanje kad je u pitanju smanjenje upala i jačanje kožne barijere, dok oni s masnom primjećuju poboljšanje u vidu regulacije sebuma. Kod suhe kože, niacinamid će odlično nahraniti i hidrirati kožu.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mecah May Wirht (@mecahwirht)

Prilikom kupnje krema s niacinamidom obratite pozornost na koncentraciju sastojka u proizvodu. Za početak, preporučuje se niže koncentracije (do 5 %) koje će dati dobre rezultate bez iritacija, a imate li osjetljivu kožu, birajte formule s dodatnim umirujućim sastojcima.

Primjerice, Olival ima odličnu, nježnu kremu s niacinamidom, a radi se o Routeen rePLUMP Silky Face Cream kremi koja uz spomenuti sastojak, sadrži i hijaluronsku kiselinu te alantoin koji hidriraju i obnavljaju kožu. Također, vitamin E pruža njegu i antioksidativnu zaštitu, a ekstrakti slatke naranče i jabuke revitaliziraju i pružaju osjećaj dubinske hidracije.

Olival Routeen rePLUMP Silky Face Cream

Odlične rezultate dat će i Clarins MultiActive Night Cream All Skin Types. Kod ove kreme niacinamid u kombinaciji s ekstraktom primorskog čička stvara moćnu formulu koja djeluje na prve znakove starenja, jača kožnu barijeru, potiče blistavost i pomaže očuvati mladenački izgled kože. Jedan od favorita je i The Ordinary 5% Face & Body Emulsion emulzija za tijelo koja smanjuje tamne mrlje na licu i tijelu te sadrži 5 % koncentraciju niacinamida, koja je pogodna za osjetljivu kožu.

Clarins MultiActive Night Cream All Skin Types
The Ordinary 5% Face & Body Emulsion

 

U nastavku potražite još odličnih krema s niacinamidom!

La Roche-Posay Mela b3
Beauty Of JoseonDynasty Cream
CeraVe Facial Moisturising Lotion SPF 50

Foto: Instagram/@cheriemadeleine