Netflix je poznat po lansiranju filmova s velikim imenima, ali bez previše buke ili marketinške pompe

Njihov najnoviji uradak, “Lonely Planet”, s Liamom Hemsworthom i Laurom Dern u glavnim ulogama, na prvi pogled izgleda obećavajuće, no čini se da kritičari nisu oduševljeni.

Film prati povučenu spisateljicu (Dern) koja odlazi u prestižno utočište za pisce u Maroku, nadajući se da će to pomoći u rješavanju njezine spisateljske blokade. Upoznaje mlađeg muškarca (Hemsworth) i između njih razvija se intenzivna ljubavna priča koja mijenja njihove živote. Premisa zvuči zanimljivo, posebno s obzirom na značajnu razliku u godinama između glavnih likova (34-godišnji Hemsworth i 57-godišnja Dern), no kritike su prilično hladne.

Foto: Profimedia.hr

Što kažu kritičari

Na Rotten Tomatoesu, “Lonely Planet” trenutačno drži skromnih 36 %, dok na IMDB-u ima prosječnu ocjenu 6/10. Iako redateljica Susannah Grant ima respektabilnu karijeru, uključujući scenarij za hvaljeni film “Erin Brockovich”, njezin najnoviji projekt ne uspijeva osvojiti srca ni publike ni kritike. The Hollywood Reporter ističe da film nije ni dovoljno dosadan da bi bio “bolan”, niti dovoljno zabavan da bi privukao pozornost, dok The New York Times komentira da unatoč zanimljivoj premisi, priča nije dovoljno snažna da zadrži gledatelje.

Ako tražite filmove s većim preporukama, možda biste trebali pogledati druge naslove na Netflixu, poput nedavnog hvaljenog trilera “Rebel Ridge”. U svakom slučaju, “Lonely Planet” možete mirne duše preskočiti.

Filmovi koje vrijedi pogledati:

Iako “Lonely Planet” nije oduševio, u nastavku donosimo popis naslova koji bi vam se mogli svidjeti i uštedjeti vam sate pretraživanja streaming servisa.

The Last Letter from Your Lover

A Star Is Born

Book Club

The Age of Adaline

Eat Pray Love

The Spectacular Now

Before Sunrise

Lost in Translation

Adrift

Five Feet Apart