Studio A24, poznat po nekonvencionalnim i kreativnim ostvarenjima, priprema projekt koji će biti možda i njegovo najšarmantnije izdanje do sada 

Naime, nedavno objavljeni trailer za film “The Legend of Ochi” otkriva avanturu u kojoj ključnu ulogu ima simpatično stvorenje koje bi lako moglo postati nova ikona popularne kulture, nešto nalik Groguu iz serijala “The Mandalorian”.

Radnja filma “The Legend of Ochi” na prvi pogled donosi poznatu priču o prijateljstvu između djeteta i misterioznog stvora, no već je iz trailera vidljivo da nas očekuju i neki neobični elementi. Smješten u postapokaliptičnoj fantaziji, film prati Yuri, djevojčicu iz zabačenog sjevernog sela, koja je odrasla s jasnim pravilom – nikad ne smije napustiti kuću nakon mraka. U središtu priče su šumska stvorenja, poznati kao ochi, koje svi mještani sela doživljavaju s velikim strahom. No sve se mijenja kad jedan mladi ochi ostane napušten, a Yuri odluči krenuti na životnu avanturu kako bi ga vratila njegovoj obitelji.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by A24 (@a24)

Film potpisuje redatelj i scenarist Isaiah Saxon, poznat po radu na glazbenim videima za izvođače poput Björk. Ovo je njegovo debitantsko dugometražno ostvarenje, a u glumačkoj postavi nalaze se Helena Zengel, Finn Wolfhard, Emily Watson i Willem Dafoe. Iako datum premijere još uvijek nije službeno objavljen, iz studija A24 poručuju da film dolazi “uskoro”.