Poslovne hlače neizostavni su komadi ako u uredu postoji dress code. Iako u nekim poslovnim okruženjima mogu proći i traperice, čak i tamo za važnije sastanke ipak se treba potruditi te odjenuti “ozbiljnije” modele hlača jer ćete time pokazati poštovanje prema situaciji i svome poslu

Kao inspiraciju za poslovne lookove uvijek je dobro pogledati kolekcije brendova poput Max Mare, Jil Sander ili Bottega Venete, koja je u posebno u kolekcijama za ovu jesen, ali i za nadolazeću sezonu predstavila sjajne modele poslovnih hlača.

Bottega Veneta Fall/Winter 2024-2025
Bottega Veneta Spring/Summer 2025
Bottega Veneta Spring/Summer 2025

U uredu najviše nosimo hlače od odijela, tj. krojene modele sa crtom, ravnog ili nešto šireg kroja. One najčešće dolaze u neutralnim nijansama poput sive, bež ili crne ili s diskretnim uzorkom poput kariranog ili prugastog. Takve modele možemo spariti s pripadajućim sakoom ili prslukom, ali možemo i dodati sako druge boje, ili pak džemper. S poslovnim hlačama sjajno se slažu mokasine, salonke ili Oxford cipele, a naravno uz to odgovaraju i poslovne torbe o kojima smo pisali prošli tjedan.

Poslovne hlače ne moraju biti samo one od odijela – možete se modno poigrati pa odjenuti i plisirani ili model s nekim uzorkom. Važno je ipak da boje budu zagasite i silueta “ozbiljna” kako bi se ipak uklopile u poslovni milje.

Aka ste u potrazi za novim modelom poslovnih hlača, u nastavku donosimo naš izbor iz aktualne ponude!

Boss
Even & Odd, Zalando
Boss
Tamar Keburia
Lindex
Mango
Stradivarius

 

Foto: Getty Images, PR