Nakon velikog uspjeha filma “Oppenheimer“, koji je osvojio čak sedam Oscara, uključujući nagrade za najbolji film i režiju, Christopher Nolan se vraća u Universal s novim projektom

Prema izvorima, Nolan planira lansirati svoj sljedeći film u srpnju 2026. godine, a glavnu ulogu u njemu preuzet će glumac Matt Damon. Još uvijek nisu otkriveni detalji o zapletu, no snimanje je predviđeno za početak 2025. godine, a film će se prikazivati u IMAX formatima, što je u skladu s Nolanovom dugogodišnjom filmskom praksom.

Matt Damon, Foto: Profimedia.hr

Ovo će biti treća suradnja Christopher Nolana i Matt Damona, nakon “Interstellar” (2014.) i “Oppenheimer” (2023.). S obzirom na Nolanov običaj ponovnih suradnji s glumcima koje cijeni, nije iznenađenje da će se Damon ponovno naći u njegovom filmu. Očekuje se i da će se pridružiti još neka velika glumačka imena budući da je Nolan poznat po okupljanju vrhunskih glumaca u svojim ansamblima. Također, Universal, studio koji je stajao iza uspjeha “Oppenheimera”, čini se kao logičan izbor za novi Nolanov blockbuster uzmemo li u obzir globalni prihod od gotovo milijardu dolara koji je taj film ostvario.

Za sada, sve što je sigurno je to da nas čeka još jedno kinematografsko remek-djelo o kojem će se, u Nolanovom stilu, ne sumnjamo, ponovno puno pričati.