Zadar je postao nova središnja točka luksuznog nautičkog turizma, s velikim otvaranjem prvog Croatia Yacht Showa

Na impresivnoj lokaciji Zadar Cruise Port, posjetitelji su imali priliku razgledati neke od najluksuznijih superjahti na svijetu, čija ukupna vrijednost premašuje pola milijarde eura. Među njima se posebno ističe “Trident”, superjahta duga 60 metara, čiji najam tjedno iznosi više od 500 tisuća eura.

Ljubitelji luksuza osim jahti mogli su uživati i u premijeri prestižnog automobila Bentley Continental GT, a kao dodatni simbol luksuznog putovanja izložen je i helikopter. Ovaj sajam, koji traje do 3. listopada, ima za cilj pozicionirati Hrvatsku kao ključnog igrača u luksuznom nautičkom turizmu te privući najvažnije svjetske brokere i investitore. Time se otvaraju nove poslovne prilike i dodatno jača konkurentnost hrvatske nautičke industrije na globalnom tržištu.

Prvi dan sajma obilježila je i modna revija domaćih dizajnera, koja je oduševila prisutne. Krie Design, poznat po održivim modnim kolekcijama, predstavio je svoju liniju Krie x Provir, izrađenu od regeneriranih ribarskih mreža, čime je još jednom pokazao predanost održivoj modi. Posebnost kolekcije leži u spoju tradicionalnih ribarskih elemenata s modernim dizajnom, prilagođenim nautičarima koji cijene funkcionalnost i stil. Također, Krie Design je predstavio i kolekciju uniformi za posade, dizajniranih s naglaskom na udobnost i sofisticiranost.

Jednako impresivna bila je kolekcija dizajnerice Ane Marie Ricov, koja je modernizirala uniforme za posade superjahti, kombinirajući eleganciju i funkcionalnost. Neutralni tonovi i sofisticirani dezenei stvaraju besprijekoran i moderan izgled, dok Ricov kroz svoju kolekciju i dalje promovira vrijednosti slow fashion pokreta – održivost i etičku proizvodnju.

Modnu reviju zaokružila je kolekcija brenda Jet Lag, pod nazivom “Cruise & jet lag”. Inspirirana morem i mornarskim životom, ova kolekcija donosi urbane i funkcionalne komade, prikladne za sve prigode – od casual dnevnih uniformi do večernjih, elegantnih modela. Posebna pažnja posvećena je udobnosti i kvaliteti materijala, što čini ovu kolekciju idealnom za posadu koja želi spojiti stil i funkcionalnost.

Ovaj spektakularni modni događaj održan je na pisti koju potpisuje Ivana Škrlec, direktorica tvrtke Altera, a koja je svojim dizajnom savršeno odražavala luksuznu atmosferu sajma, doprinoseći dojmu vrhunske elegancije i prestiža.

Uz bogat modni program, Croatia Yacht Show nudi i druge atrakcije, poput Chef’s Competitiona, gdje će kuhari s jahti pokazati svoje vještine u pripremi jela s temom „Mediteran s hrvatskim štihom“. Natjecanje će ocjenjivati ugledni članovi žirija, uključujući Ivanu Čuljak, Marija Curića i Davida Skoku.

Croatia Yacht Show, koji privlači investitore i potencijalne klijente iz cijelog svijeta, predstavlja značajan doprinos hrvatskom turizmu i gospodarstvu te se očekuje da će postati nezaobilazna destinacija za sve ključne aktere nautičke industrije, potičući daljnji rast luksuznog jahtaškog turizma u Hrvatskoj.