Zagrebačka gastro scena iz dana u dan sve je bogatija, a tome u prilog idu i brojna novootvorena mjesta koja nude zanimljive koncepte. Stoga, budući da je trenutačno jedan od najljepših perioda za “lutanje gradom”, u nastavku izdvajamo nekoliko novih gastro lokacija koje svakako vrijedi posjetiti!

Bold.Burger

Bold.Burger svoja vrata otvorio je doslovno prije nekoliko dana, a nalazi se na već svima znanoj adresi popularnog Regular.Bara – u dvorišnom prostoru Ilice 65. U svojoj ponudi zasad imaju 4 burgera – klasičan cheeseburger, burger s kajmakom i karameliziranim lukom, burger s fermentiranom pastom od ljutih paprika i kiselo slatkim papričicama te burger sa slaninom. Naravno, tu su i nezaobilazni krumpirići te vege burger i sendvič s mortadelom. Još jedna posebnost ovog lokala je u tome što se zapravo radi o take-out mjestu, pa svoje burgere možete pojesti gdje god poželite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bold.Burger (@bold.burger_)

Chia healthy bar

Chia healthy bar nalazi se na adresi Bauerova 21, a u svojoj ponudi ima ukusne zdrave doručke i slastice od kojih je na društvenim mrežama najviše pažnje privukao chia obrok koji je idealan za sve one koji žele kvalitetan omjer hranjivih namirnice i slasnog okusa. Osim toga, u ponudi se mogu pronaći i zdrave varijante popularnih čokoladica, stoga ovo mjesto nikako nemojte preskočiti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chia healthy bar (@chia_healthybarhr)

Marelica Art Latte

U Petrinjskoj 47 otvoreno je novo mjesto koje spaja specialty kavu, vino i zdravu hranu u jednu gastro priču. Naime, što se tiče hrane, u ponudi su doručak, brunch i poslovni ručak, uz svježe sokove i smoothiese od voća i povrća. Također, tu si i deserti s niskim glikemijskim indeksom, obogaćeni superhranom poput spiruline, chia sjemenki, mace, acai bobica, guarane, goji bobica, lucume, kokosovog šećera, matche…

Pithos

Na Zelenom valu otvorila se nova/stara gastro oaza koja sada u ponudi ima izvrsne gablece po pristupačnim cijenama. U ponudi su razne vrste pašticade, variva, domaći kolači… ukratko – slasna tradicionalna hrana bez modernih varijanti. Isto tako, uređenje odiše štihom svjetskih metropola, pa nađete li se u centru, ovo mjesto bi vas moglo oduševiti!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by PiTHOS (@pithos_hometown_food)

Foto: Instagram/@marelica_artlatte