Ljetni dani su iza nas pa briga o stopalima pada u drugi plan? Iako vjerujemo da je ovo scenarij mnogih, o stopalima bismo zapravo trebali brinuti neovisno o periodu u kojem se nalazimo, a sve kako bismo spriječili neugodno i bolno pucanje kože ili pak probleme s infekcijama.

Naime, stopala nose cijelu težinu tijela te su izložena stalnom pritisku i trenju. Upravo zato, zanemarivanje njege kože dovodi do suhe ili ispucale kože, žuljeva, zadebljanja, ali i konkretnijih problema koji posljedično mogu otežati hodanje. Stoga, kako bi vaša stopala bila meka, hidrirana i njegovana – u pomoć pristižu hranjive maske!

Bielenda Lavender Foot Care maska savršena je za omekšavanje grube kože i intenzivnu njegu stopala. Nakon korištenja, noge su osvježene i odmorne, a koža postaje meka i glatka s naglaskom na zdrav izgled i hidrataciju. Što se tiče uporabe, masku nanesite u odgovarajućem sloju na stopala i pustite da djeluje bez ispiranja.

Bielenda Lavender Foot Care

MEDIHEAL Foot Mask Paraffin dolazi u obliku praktičnih čarapa koje intenzivno hrane kožu i omekšavaju gruba stopala. Postupak upotrebe je sljedeći – izvadite čarape iz omota i navucite ih na stopala te ostavite da djeluju prema uputama, a ostatke maske umasirajte u kožu.

MEDIHEAL Foot Mask Paraffin

Holika Holika Baby Silky Foot maska također dolazi u obliku čarapa te osim zadebljane kože, učinkovito uklanja i odumrle stanice. Također, maska sadrži 16 vrsta biljnih ekstrakata i AHA kiseline – što ubrzava prirodnu regeneraciju kože, čineći stopala nježnima i svilenkastima.

Holika Holika Baby Silky Foot

IDC INSTITUTE Exfoliating Foot Sock maska idealna je za njegu suhe i ispucale kože jer omekšava kožu, uklanja žuljeve i tvrde dijelove te stopala čini svilenkasto glatkima. Kad je riječ o primjeni, navucite čarape na stopala, ostavite da djeluju prema uputama, a zatim nježno umasirajte ostatke maske u kožu.

IDC INSTITUTE Exfoliating Foot Sock

Beauty FormulasCoconut Oil maska temeljito hrani i hidrira stopala koja su glatka na dodir već nakon prvog korištenja. Isto tako, i ova maska dolazi u vidu praktičnih čarapa, a sve što trebate napraviti jest navući čarape, ostaviti da djeluju i po završetku tretmana – ne ispirati.

Beauty Formulas Coconut Oil

Foto: Notino, Instagram/@yaroslava_mayorova