Ako ste plašljivi, predlažemo da možda prestanete čitati ovaj članak. Naime, u prodaju su se vratile Lita cipele brenda Jeffrey Campbell! Naravno, pomalo se šalimo, ali uistinu ovaj model može preplašiti ljubiteljice ljupkih kitten ili ravnih peta jer njihova peta od 12 centimetara i platforma od 6 centimetara nije za svakog.

Još kad dodamo da su neki modeli ukrašeni spiky zakovicama te vrlo uočljivim printovima, moramo priznati da treba imati modne hrabrosti za nositi ih.

Model Stars and Stripes
Model Black Tan Cheetah

Ako ste mlađi, možda se ni ne sjećate njihove popularnosti u 2000-ima, kad su ih jedno vrijeme nosile baš sve trendseterice. Originalno puštene u prodaju sad već davne 2000., Y2K zvijezde poput Lindsay Lohan i Jessice Albe redovno su ih uvrštavale u svoje outfite, a bile su i na vrhu lista prodaje diljem svijeta.

Iako im je popularnost s vremenom pala, dolaskom popularnosti 2YK stila postale su ponovno tražene na eBayu i sličnim platformama, gdje su se mogli nabaviti originalni modeli.

Brend je nedavno ponovno u ponudu uvrstio ovaj model, i to u raznim verzijama – od nešto klasičnijih crnih i smeđih do zabavnih modela s uzorkom američke zastave ili mačkica. A TikTokerice su poludjele za ovim fotogeničnim modelom te se na toj platformi svaki dan pojavljuje sve više videića kako stilizirati ovu “kontroverznu” cipelu.

Osobno nisam nikad isprobala ovu kultnu cipelu pa ne znam reći koliko je uistinu teško u njima hodati, i baš me zanima hoće li ponovno zavladati “Lita manija” koju smo vidjeli u 2000-ima. Sudeći po TikToku, čini se da ima dosta djevojaka koje se ne boje prošetati u ovom “opasnom” modelu po gradu!

@megmurayama styling my @Jeffrey Campbell ♬ Everything Is Embarrassing – Sky Ferreira

Foto: Jeffrey Campbell, TikTok