Tri godine nakon hvaljenog albuma “Southbound”, zagrebački bend Kensington Lima, predvođen talentiranim Josipom Radićem, donosi svoje treće studijsko izdanje “The Beat That Saved Our Lives”

Novi album donosi osam pjesama snimljenih većinom live u studiju, što omogućuje hvatanje sirove energije i emocije, uz minimalno dosnimavanja. Ova sviračka spontanost prenosi atmosferu i duh bendovske sinergije, oslanjajući se na bogate melodije, vokalne harmonije i raznovrsnost u sviranju. 

“Ovo je treći i dosad najsiroviji album benda. Većina pjesama snimljena je uživo u studiju, s kompletnim bendom koji svira istovremeno”, ističe Josip. “Nisu naši stari bili u krivu, ima nešto posebno u tome dok bubanj grmi s gitarama, zato i naslov albuma.”

Naslovna pjesma “The Beat That Saved Our Lives”, zajedno s pjesmama kao što su “Coming Out at Midnight” i “When the Tour Is Over”, odražava tematsku i glazbenu srž albuma – sirov, iskren i energičan zvuk koji se naslanja na tradiciju rocka i americana žanra. Uz Radića, koji potpisuje većinu pjesama, svoj doprinos dali su i Lovorka Sršen i Neven Kolarić.

Videospot za najavni singl redateljski potpisuje Anna Moor u suradnji s Beyond Pines Films. Članovi benda otkrivaju da su redateljima dali jedinu uputu: “Hoćemo atmosferu s razuzdanih rođendanskih tuluma Freddieja Mercuryja”, a rezultat je prema njihovim riječima upravo ono što su zamislili.

Uz standardnu postavu benda, album donosi i suradnje s raznovrsnim istaknutim gostujućim glazbenicima poput Vedrana Križana, Vedrana Baotića, Tonija Starešinića, Marija Klarića, Ane Kabalin i Nena Belana, čiji je autorski potpis dodatno obogatio zvuk. Na produkciji su radili Josip Radić, Leo Anđelković, Hrvoje Prskalo, Neno Belan, Vedran Baotić i Mark Mrakovčić, koji se vraća u bend nakon zajedničkog rada na prvom albumu iz 2016. godine.

Kensington Lima etablirao se kao jedan od najzanimljivijih rock’n’roll aktera na domaćoj glazbenoj sceni. Dosadašnja dva albuma donijela su im priznanja, uključujući nagradu Rock&Off za rock album godine 2021. godine. 

Uz novi album i singl “Coming Out at Midnight”, bend najavljuje i nadolazeće koncerte na kojima će uživo predstaviti nove pjesme, za koje kažu da tek tada u potpunosti oživljavaju. 

 

Foto: Pavle Kocanjer