Pripremite se na istraživanje tamne strane kalifornijskog sna – Netflix je najavio adaptaciju djela autora Johna Steinbecka, “East of Eden”

Zoe Kazan, poznata po radovima kao što su “Clickbait” i “The Plot Against America”, preuzela je ulogu adaptatorice i glavne autorice scenarija za ovu limitiranu seriju koja će se sastojati od sedam epizoda. U glavnoj ulozi nastupit će Florence Pugh, koja će također biti izvršna producentica serije.

“U procesu oživljavanja ove obiteljske sage, odjek moje vlastite obiteljske povezanosti s materijalom nije mi promaknuo. No Steinbeckovo pisanje – osobno, šokantno, duboko i slobodno – ono je što me održavalo fasciniranom “East of Eden” djelom otkako sam kao tinejdžerica prvi put pročitala knjigu”, rekla je Kazan.

Što sve znamo

Limitirana serija, koja se temelji na Steinbeckovom djelu iz 1952. godine, istražuje višegeneracijsku priču obitelji Trask kroz perspektivu istaknute ženske figure, Cathy Ames, koju će igrati  Florence Pugh. Peter Friedlander, potpredsjednik za scenarističke serije na Netflixu, istaknuo je da Kazanina promišljena i umjetnička vizija odaje počast filmu njezinog djeda dok istovremeno pruža novoj publici uvid u istinski kanon američke književnosti.

Uz Florence Pugh, u seriji će se pojaviti i Christopher Abbott kao Adam Trask, Mike Faist kao Charles Trask te Hoon Lee kao Lee, kinesko-američki sluga obitelji Trask. Redatelj Garth Davis, poznat po filmovima “Lion” i “Mary Magdalene”, režirat će prve četiri epizode, dok će Laure de Clermont-Tonnerre, koja stoji iza “The Mustang” i “Lady Chatterley’s Lover”, režirati ostatak epizoda.

Jeb Stuart, poznat po radu na serijama “Liberator” i “Vikings: Valhalla”, bit će su-izvršni producent i suredatelj uz Kazan. “Rad na ovom projektu bio je najveća radost i uzbuđena sam zbog glumačke i producentske ekipe koju okupljamo”, rekla je Kazan.