Tjedni mode epicentri su novih modnih trendova, a jedan zanimljivi otkrili smo na revijama u Londonu i Milanu. Radi se o eklektičnom miješanju modnih stilova, koji nam se jako sviđa.

Neki ga zovu “high low” jer miješa nježne i elegantne, s robusnim ili edgy komadima. Primjerice, kod Fendija smo vidjeli poluprozirnu haljinu nošenu ne na elegantne salonkama, nego na čizme na vezanje.

Drugi ga nazivaju pak “wrong coat theory”, po uzoru na “wrong shoe theory” o kojem smo već pisali. Jer, u većini slučajeva, upravo je jakna ili gornji dio “kriv”, tj. neočekivan, pa tako uz svilene suknje ili šljokičaste haljine nose se parka jakne, sweatshirts ili vjetrovke, a ne npr. tuxedo sakoi ili svečani kaputi.

Poanta je miješati stilove te nositi večernje komade kroz dan, i obratno. Možda nećemo baš najsvečaniju metalik haljinu nositi po danu uz parku kao što predlaže Prada, ali zgodna je ideja spajati nespojivo pa neku ženstvenu haljinu baš planiramo nositi u kombinaciji s rockerskim kožnjakom – zašto ne?!

Evo koje su to neobične kombinacije prezentirali modni dizajneri u Milanu i Londonu.

FENDI: NJEŽNA HALJINA + ROBUSNE ČIZME

Fendi

BURBERRY: PARKA PREKO ŠLJOKIČASTE HALJINE

Burberry

PRADA: VJETROVKA NA SREBRNU HALJINU

PRADA

THE ATTICO: SWEATSHIRT SA SVILENOM MAKSI SUKNJOM

The Attico

THE ATTICO: MOTOCIKLISTIČKA JAKNA PREKO CRNE SVEČANE HALJINE

A u nastavku smo i mi složili dva nosiva looka po ovom principu. Inspirirajte se njima!

MOTOCIKLISTIČKA JAKNA PREKO PLETENE HALJINE

GUESS
GUESS

ŽENSTVENA HALJINA NA BIKER ČIZME

Comma
Aldo

 

 

Foto: Profimedia