Dunije, nova supergrupa na hrvatskoj etno/world glazbenoj sceni, koju čine Dunja Knebl, Nina Romić i Jelena Galić, predstavlja svoj najavni singl “Čula jesam”, uoči izlaska prvog albuma pod nazivom “Bilo je sada”

Ova nova supergrupa na hrvatskoj etno/world music sceni donosi jedinstvenu energiju i žensku perspektivu u reinterpretaciji zaboravljenih tradicijskih pjesama iz hrvatske baštine.

U stvaranju albuma, “Dunije” su se usredotočile na emocionalnu i autentičnu interpretaciju svake pjesme, dodajući osobne note koje oslikavaju “ženske priče” iz prošlosti. U produkciji im se pridružio renomirani producent Silvio Bočić, koji svojim bogatim glazbenim iskustvom dodatno obogaćuje zvuk novog izdanja.

Najavni singl “Čula jesam” dolazi s videospotom u režiji Dinka Doringa, snimanog na slikovitim obalama Kupe. Album “Bilo je sada”, koji će sadržavati 14 pjesama, očekuje se u drugoj polovici listopada, a većina pjesama bit će prvi put snimljena. “Dunije” nastoje povezati kulturološke korijene i ukloniti žanrovske barijere, pozivajući slušatelje da ne samo slušaju, već i osjete ljepotu hrvatske glazbene tradicije.

Foto: Facebook/@dunije