Vjerujemo da su vam poznata brojna austrijska sela i gradići koji djeluju kao s razglednice, a osim zimi, kad su pokriveni snježnim pahuljama, jesenski period također donosi čarobnu scenografiju. 

Naime, zlatno lišće, svjež zrak i toplina tradicionalne austrijske arhitekture čine izdvojena mjesta savršenima za bijeg od svakodnevice. Stoga, razmišljate li o vikend-izletu i promjeni rutine, u nastavku potražite nekoliko prijedloga!

Dürnstein

Sve ljubitelje vina i povijesti ovaj mali gradić smješten u dolini Wachau, oduševit će brojnim vinogradima i srednjovjekovnim dvorcima te uskim, kamenim uličicama koje pričaju zanimljive priče. Naime, vinogradi tijekom jeseni odišu posebnim šarmom, a ima li boljeg vikenda od onog u kojem kušate najfinije sorte, uživate u slasnim zalogajima i pogledu na prirodne ljepote?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Martin (@madeintirol)

Hallstatt

Hallstatt, smješten uz obalu istoimenog jezera, jedno je od najpoznatijih i najfotografiranijih mjesta u Austriji. Okružen planinama i prirodom, Hallstatt će vas na prvi pogled oduševiti preslatkim ulicama, vidikovcima, crkvom, starim rudnikom soli, šetnjom uz jezero…

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cory Howe (@choweitravel)

Alpbach

Alpbach, smješten u srcu austrijskih Alpa, savršen je odabir za sve ljubitelje šetnji i planinarenja jer se u njegovoj neposrednoj blizini nalaze brojne staze koje vode kroz šume pa sve do prostranih alpskih livada. Isto tako, Alpbach se može pohvaliti i sa sjajnom gastro ponudom, stoga je nakon dana u provedenog u prirodu, uživanje u gastro delicijama savršena “točka na i”.

Zell am See

Ovo slikovito mjesto nalazi se uz jezero Zell, a okružuju ga visoke Alpe. Mi preporučujemo šetnju uz jezero koja doista izgleda kao iz bajke, a ne propustite se uspeti niti na vidikovac kako biste dodatno uživali u pogledu. Isto tako, volite li biciklizam, Zell am See ima odlične staze za ovu vrstu aktivnosti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 365 Austria (@365austria)

St. Wolfgang

Smješten na obalama jezera Wolfgang, St. Wolfgang pruža divan spoj zanimljive arhitekture koja je u sinergiji s prirodom, a osim šetnji uz jezero i uživanju u građevinama, možete se provozati čamcem ili posjetiti crkvu sv. Wolfganga te na kraju večeri opustiti u nekom od brojnih restorana s lokalnom kuhinjom.

Foto: Instagram, Unsplash