Obožavamo pronaći komade koji podsjećaju na neke dizajnerske modele koji nam se jako sviđaju, ali koji stoje više od dvije prosječne hrvatske plaće. Zato smo se oduševili kada smo pronašli jako sličnu jaknu onoj brenda Toteme.

Naime, sigurno ste čuli za “Scarf jacket” ovog brenda koji je osnovala švedska infuencerica Elin Kling. Ovaj sad već kultni model favorit je brojnih poznatih fashionistica poput Rosie Huntington-Whiteley ili Sophie Richie Grainge te influencerica poput Jessice Skye. Izrađen je od mješavine vune (88 %) i poliestera (12 %) te stoji 880 eura, što nam je, nažalost, ipak izvan trenutačnog budžeta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jessica Skye (@_jessicaskye)

Toteme model, 880 eura

Ako ste i vi pomislili kako biste rado u svoju garderobu uvrstili ovaj tip jakne, imamo dobru vijest. Pronašli smo vrlo sličan model, za osminu cijene. Model iz britanskog Marks & Spencera dođe puno prihvatljivih 110 eura, izrađen je od poliestera te ima šal koji se po želji može i odvojiti. Zatvara se na kopčanje, i moramo priznati -uistinu jako podsjeća na Totemeov original. Ono što nam se sviđa je što, za razliku od uobičajenih “dupe” verzija, ovaj kaputić izgleda jako kvalitetno i chic, gotovo kao i model kojim se “inspirirao”.

M&S model, 110 euro

Model je još dostupan na webshopu (da, provjerili smo, šalju u Hrvatsku!), pa ako vam se svidio ovaj “duplić“, požurite po njega!

Foto: Instagram, M&S, Toteme