Ako ste ovih dana pregledavali novitete koji nas očekuju u Mangu, onda ste zasigurno zapazili da je u najavi efektan zeleni kaput. Međutim, to nije jedino efektno vezano za ovaj komad jer piše da će stajati – 1.199,99 eura. To je uočila i online zajednica pa se o kaputu već naveliko raspravlja.

Na službenim stranicama brenda kaput je opisan kao model načinjen od 100%-tne ovčje kože s materijalom od umjetnog krzna, ravnim dizajnom s dva lica te ovratnikom s reverima, a dio je premium kolekcije Selection. Iako je kaput na prvi pogled poprilično stylish i upečatljiv, ne možemo ne zapitati se u kojem trenutku je high street počeo s vrtoglavim cijenama koje mogu stajati bok uz bok dizajnerskim imenima? Naime, Mango već neko vrijeme nudi limitirane kolekcije s nešto višim cijenama, a uglavnom se radi o svečanim komadima. Ipak, ovaj kaput sve je iznenadio.

“Mangov kupac oduvijek je tražio moderan, kvalitetan, ali i poseban proizvod i zato naš kreativni proces kombinira tradicionalnu izradu s inovativnim i tehnološkim pristupima kako bismo kupcima ponudili najnovije trendove kroz visokokvalitetne proizvode s održivijim materijalima,” izjavio je Luis Casacuberta, direktor za proizvod i održivost u Mangu.

No vrijedi li zbilja, pa čak i za premium proizvod highstreet brenda izdvojiti toliko novaca, ne znamo, kao niti što ne znamo koja je točno ciljana prodajna skupina jer mišljenja smo da oni koji mogu izdvojiti veće svote za odjeću, iste ipak neće potrošiti u high streetu, već se se okrenuti luxury brendovima s određenom dozom tradicije. U svakom slučaju, kaže se da svaka roba ima svoga kupca, stoga nas zanima kako će prodaja ovog modela izgledati u praksi kad postane dostupan.

Foto: Mango