Rumenila su make-up proizvod bez kojeg ne možemo zamisliti niti jedan look, a sve zato što licu pružaju momentalni sjaj te naš izgled čine svježim i prirodnim. Potaknuti time, ovog puta fokusirali smo se na kremasta rumenila – popularni tip koji nudi laganu teksturu i savršeno stapanje s kožom.

Osim lijepog izgleda, kremasta rumenila koži pružaju svježinu i sjaj, a za razliku od puderastih formula, kremasta formula ima znatno bogatiju teksturu koja se lako nanosi prstima ili beauty blenderom. Isto tako, ova vrsta rumenila može se nanositi na svaki tip kože jer ne isušuje kožu, već naprotiv, sadrži sastojke koji ju dodatno hidriraju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Naomi Genes (@naomigenes)

No jedini mini problem s kremastim rumenilima jest njihovo nanošenje, ali možete biti sigurni da ćete vrlo brzo naučiti postupak ako vam je ova vrsta proizvoda novina u kozmetičkoj torbici. Kao i kod bilo kojeg rumenila, važna je priprema kože kako bi proizvod što bolje prianjao, a kada ste to riješili, vrijeme je za nanošenje rumenila. Naime, potrebna je jako mala količina koju ćete nanijeti na jagodice, a zatim prstima, blenderom ili kistom lagano razmazati i utapkati u obraze. Bitno je ne pretjerati s količinom jer su kremasta rumenila uglavnom jače pigmentirana i pripazite da ne zahvatite prevelik dio obraza. Rezultat kremastih rumenila bit će prirodan izgled bez oštrih i očitih linija, što je završeno za dnevne varijante.

Stoga, trebate li malo inspiracije koje kremasto rumenilo odabrati, u nastavu potražite neke od naših favorita!

Nudestix Nudies Matte Blush & Bronze
Maybelline Cheek Heat Sheer Gel-Cream Blush
Fenty Beauty Cheeks Out Freestyle Cream Blush
Bobbi Brown Crushed Creamy Color for Cheeks & Lips
Jane Iredale Glow Time Blush Stick

Foto: Instagram/@matildadjerf