Iako je ljeto mnogima omiljeno godišnje doba, osim opuštanja uz more i sunce, nažalost, ostavlja i određene tragove na koži.

Prečesto izlaganje suncu sa sobom donosi i oštećenje stanica kože uzrokovano UVA/UVB zračenjem. Moramo biti svjesni činjenice da je i do 90 posto starenja kože uzrokovano upravo suncem. Svi želimo taj preplanuli ten na kraju ljeta, a ne razmišljamo o tome što on znači za našu kožu koja može postati suha, dehidrirana i neujednačena.

WINNOW Skin Detox oil pomaže regenerirati kožu te smanjiti sva oštećenja kože od sunca, kao i hiperpigmentaciju. Sadrži niacin i mentol, koji zajedno čine idealnu kombinaciju za obnovu kože nakon ljeta.

Niacinamid je poseban oblik vitamina B3 zaslužan za obnovu i regeneraciju kože. Igra ključnu ulogu u reguliranju većine glavnih bioloških procesa u tijelu, a to uključuje i našu kožu. Prodire duboko u kožu, potiče mikrocirkulaciju i detoksikaciju stanica kože te na taj način oporavlja kožu nakon izlaganja suncu. Mentol je također važan dio oporavka kože jer potiče cirkulaciju, a uz to pruža i efekt hlađenja koji osvježava kožu.

Rezultati neovisnih istraživanja potvrđuju da WINNOW Skin detox oil za čak 104 posto oporavlja oštećenja koja je izazvalo UVA/UVB zračenje. Potiče mikrocirkulaciju te za 61 posto oporavlja kožu od urbanog onečišćenja, a važno je spomenuti i da su stanice za 39 posto manje oštećene djelovanjem ostalih onečišćivača poput duhanskog dima.

Iza hrvatskog brenda stoji Tea Višek, dugogodišnja stručnjakinja u svijetu kozmetologije. Tein je core biznis tvrtka koja sastojcima i formulama opskrbljuje neke od najpoznatijih kozmetičkih kuća u Hrvatskoj, no Tea, nadahnuta vlastitim iskustvom, kao i iskustvom svojih prijateljica i poznanica, odlučila je pokrenuti kozmetiku ciljanu za problematiku perimenopauze i menopauze.

“Djelovanje WINNOW-a posebno je važno za kožu u menopauzi koja zbog gubitka estrogena postaje tanja i sve manje otporna na vanjske utjecaje. Aktivna regeneracija stanica kože koja je oštećena sunčevim zrakama, onečišćenjem iz atmosfere ili duhanskim dimom ključni su za lijepu i zdravu kožu tijekom hormonalnih promjena, ali i prije. Winnow je Fraktalova prekretnica u njezi kože, a posebno kože koja je zahvaćena hormonalnim promjenama“, izjavila je Tea Višek, vlasnica brenda Fraktal beauty.

Tea Višek

WINNOW je preporučljivo nanijeti navečer prije spavanja jer se tada koža i prirodno regenerira, a ovo ulje taj proces dodatno pospješuje. Odgovara svim tipovima kože.

Fraktal Beauty brend je koji nudi odgovore za suhoću kože, dehidraciju, bore i iritacije, kao i za probleme kože uzrokovane UV i plavim svjetlom, stresom i vanjskim utjecajima poput zagađenja.

Svi proizvodi dostupni su putem webshopa fraktalbeauty.com i u odabranim ljekarnama (Vaše zdravlje i Farmacia), a za više informacija o aktivnostima brenda možete zapratiti Instagram profil @fraktal.beauty.

Tekst i fotografije: Promo