Bez obzira na to koju boju ili tip kose imate, ljetni mjeseci mogu uzrokovati razna oštećenja. Suhoća, gubitak sjaja, beživotnosti i slično samo su neki od problema s kojima se susrećemo nakon izlaganja kose suncu i soli, a imate li blond kosu, ti problemi mogu biti još izraženiji.

Uzrok tome krije se u činjenici da obojena (osim ako niste prirodna blondina) blond kosa zahtijeva puno više preparata da bila svilenkasta i lijepa, stoga nakon ljeta također iziskuje nešto više pažnje. Međutim, radi se o jednostavnim koracima pomoću kojih će vaša kosa vrlo brzo ponovno zasjati u najljepšem sjaju!

Šamponi za obnavljanje i hidraciju

Prvi korak u njezi blond kose nakon ljeta jest odabir odgovarajućeg šampona koji će ukloniti nakupljene nečistoće te istovremeno dubinski hidrirati kosu. Naime, preporučuju se šamponi bez sulfata koji su nježni prema kosi, ali bogati hidratantnim sastojcima poput arganovog ulja, pantenola ili hijaluronske kiseline koji obnavljaju oštećene vlasi vraćajući mekoću i elastičnost.

Silver šamponi za neutralizaciju neželjenih tonova

Blond kosa nakon ljeta često poprima žućkaste ili narančaste tonove zbog sunca i oksidacije, a u tom slučaju – silver šamponi s ljubičastim pigmentima savršen su izbor za neutralizaciju tonova i održavanje hladnog, čistog plavog izgleda.

Hidratantne maske

Maske za kosu bogate uljima poput arganovog, makadamije ili shea maslaca vraćaju kosi vlagu, elastičnost i sjaj, a posebno su važne za blond kosu jer pomažu u obnavljanju oštećenih vlasi i sprječavaju lomljenje. Odabranu masku nanesite jednom do dva puta tjedno i ostavite djelovati prema uputama za dubinsku njegu i hidraciju.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mia Stevenson (@miastevenson)

Ulje za zaštitu i sjaj

Da biste zaštitili kosu od daljnjih oštećenja, preporučuje se korištenje ulja za kosu ili seruma. Ulja na bazi silikona i prirodnih sastojaka stvaraju zaštitni sloj na površini kose, sprječavajući pucanje i gubitak vlage, a osim toga, kosi daju dodatni sjaj i mekoću, što posljedično olakšava i proces stiliziranja.

Leave-in tretmani

Leave-in tretmani mogu doći u obliku spreja, krema, maski i slično, a pomažu u zadržavanju vlage, olakšavaju raščešljavanje i sprječavaju elektriziranje kose. Isto tako, birajte proizvode koji su bogati proteinima i keratinom da biste dodatno ojačali kosu i smanjili oštećenja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emili Sindlev (@emilisindlev)

Foto: Instagram/@emilisindlev