Kad govorimo o bob frizuri, francuski bob svima je prva asocijacija, ali nova jesenska sezona donosi zaokret i u fokus stavlja – talijanski bob. Naime, ovaj stil boba karakterističan je po tome što je nešto voluminozniji od francuske inačice te ga je jako lako stilizirati.

Dok je pariški bob godinama dominirao svojom kratkom duljinom i ležernim izgledom, talijanski bob odiše glamurom starog Hollywooda. Ova frizura donosi slojevit i voluminozan završetak koji daje puno više “pokreta” i života kosi te kao što smo naveli, otvara brojne mogućnosti stiliziranja.

Tako talijanski bob možete nositi klasično raspušten, polupodignut ili pak u punđi ili repu jer je nešto duži od francuskog boba. Također, idealan je za to želite li kosu nijansirati s nekoliko svjetlijih pramenova koji će joj podariti dodatan volumen.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Chloe Miles (@chloehelenmiles)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mélodie Banfield (@melodiebance)

Isto tako, talijanski bob ne zahtijeva previše truda u svakodnevnoj njezi, odnosno stiliziranju i to ga čini idealnim za one koji žele dobru frizuru bez previše muke. Imate li blago valovitu kosu, samo je dodatno uvijte s figarom kako biste definirali kovrče, a s druge strane, oni s ravnom kosom, trebaju izvući malo volumena u korijenu kose da biste dobili bouncy look.

Stoga, ako ste ove jeseni raspoloženi za promjenu što se tiče frizure, svakako razmislite o talijanskom bobu kao opciji koja će vam pružiti svjež i zavodljiv izgled!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by J R Fraser (@rickyfraserhair)

Foto: Instagram/@hoskelsa