Baš kao što to činimo s modom, dolaskom jeseni, vrijeme je i da svoj beauty look prilagodimo sezoni bogatih boja i toplih tonova. U tom slučaju, zagasiti ruževi savršen su odabir jer istovremeno daju elegantan, moćan i ženstven dojam te svakom stylingu pružaju dozu chic dramatičnosti.

Tijekom jesenskih dana dominiraju nijanse poput tamnocrvene, bordo, smeđe, boje šljive ili tamnoljubičaste, a sve ove nijanse naglašavaju punoću usana i odlično pristaju odjevnom koloritu hladnijih mjeseci – sivim kaputima, tamnim trapericama, smeđim puloverima, kožnim jaknama i slično.

Isto tako, zagasite ruževe obožavamo jer ih je lako prilagoditi stylingu te ih možete nositi u dnevnim i večernjim varijantama, a završni mat look kreirat će sofisticiran izgled, dok su sjajne inačice bolje za postizanje senzualnog dojma.

Međutim, nosite li tamni ruž, bitno je da ostatak make-upa bude uravnotežen. Za dnevne izlaske birajte minimalizam – lagani sloj maskare i blagi highlighter naglasit će vašu prirodnu ljepotu, dok će ruž biti u središtu pozornosti. Za večernje prilike, zagasiti ruž možete kombinirati s blagom šminkom na očima i nešto jačom podlogom.

Kao i s bilo kojim ružem, priprema usana je ključna. Prije nanošenja zagasitog ruža, pilingom uklonite odumrle stanice kože i nanesite hidratantni balzam, a zatim usne obrubite olovkom u sličnoj nijansi kako biste spriječili razmazivanje i naglasili preciznost.

U nastavku donosimo neke od favorita!

Sisley Paris Phyto-Rouge Shine
Victoria Beckham Posh Lipstick
Sensai Contouring Lipstick Refill
Lancôme Absolu Rouge Drama Matte
Clinique Almost Lipstick
Armani Matte Lipstick

Foto: Instagram/@roseinc