Složit ćete se s nama kad kažemo da su spa trenuci odmor kako za dušu tako i za tijelo. Upravo zato baš ništa vas ne sprječava da svoju kupaonicu pretvorite u spa oazu, ali s fokusom na kosu i vlasište, koji nakon ljetnih mjeseci trebaju nešto više njege

Naime, zahvaljujući nekoliko jednostavnih koraka i pomoću pravih proizvoda, svojoj kosi možete vratiti sjaj, hidraciju i mekoću i kod kuće. Stoga u nastavku potražite jednostavne smjernice koje možete isprobati već danas!

Temeljito pranje

Prvi korak svakog kvalitetnog spa tretmana za kosu jest dobro čišćenje. Birajte šampon bez sulfata koji neće isušiti kosu, već će temeljito ukloniti naslage proizvoda, ulja i nečistoće, a želite li dodatni učinak, isprobajte detoksikacijski šampon koji dubinski čisti vlasište. Isto tako, šampon dobro i temeljito umasirajte u vlasište da biste stimulirali cirkulaciju, a ujedno je riječ i o vrlo ugodnim pokretima koji će vas zasigurno opustiti.

P. S. Imate li problema s perutanjem vlasišta, obavezno napravite piling koji će odstraniti odumrle stanice kože te pomoći u rješavanju ovog problema.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Idunn Vollan (@idunnvollan)

Dubinska hidracija

Nakon pranja kose, vrijeme je da kosi pužite izgubljenu hidraciju. U ovom koraku mi biramo hidratantne maske s prirodnim uljima poput arganovog, kokosovog ili maslinovog koji pomažu dubinski nahraniti kosu i vratiti joj izgubljenu vlagu. Masku nanesite na vlažnu kosu, fokusirajući se na vrhove i ostavite da djeluje najmanje 10-15 minuta, ovisno o tipu maske, a za još bolji učinak, kosu zamotajte ručnikom.

Tretman toplinom

Toplina pomaže u otvaranju kutikula vlasi te omogućuje sastojcima iz proizvoda da dubinski uđu u kosu. No kako to postići kod kuće? Vrući ručnik ili zaparena kupaonica odlični su načini za pojačavanje hidracijskog tretmana, a sve što trebate napraviti jest kosu omotati u vrući ručnik ili se opustiti u zaparenoj kupaonici dok maska djeluje. Zahvaljujući ovom koraku, vaša kosa bolje će i temeljitije upiti sve nanesene sastojke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mia Stevenson (@miastevenson)

Ulje ili serum za kraj

Nakon što ste isprali masku, ne zaboravite na njegujući serumom ili ulje za kosu. Ulje od argana ili serum na bazi silikona “zaključat” će vlagu u kosi i dati joj sjaj, a potrebno je nanijeti manju količinu kako kosu ne biste zamastili.

Prirodno sušenje

Iako nam vrijeme to rijeko dopušta, ovog puta toplinske uređaje ipak ostavite po strani i dopustite kosi da se osuši na zraku. Na taj način dodatno ćete zadržati hidraciju, ali i izbjeći dodatna oštećenja uzrokovana toplinom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi)

Foto: Instagram/@martynaszalacka