Jeste li znali da se na globalnoj razini baca nevjerojatnih 1/3 proizvedene hrane, dok se u Hrvatskoj godišnje proizvede čak 286 379 tona otpada od hrane, što je otprilike 71 kilogram po stanovniku? Međutim, ono alarmantno jest činjenica da čak 40 posto ovog otpada čini – jestiva hrana.

Vijest o tome da na domaće tržište uskoro stiže aplikacija na kojoj će biti moguće saznati gdje nabavit hranu na popustu sjajan je način kako doskočiti problemu otpada hrane, a pritom i uštedjeti novac. Crumbs je inovativna aplikacija koja povezuje trgovine, restorane i pekarnice s kupcima kako bi prodali neprodanu, ali kvalitetnu hranu po popustima od 50 do 70 posto. Također, svi proizvodi koji se nude putem aplikacije su unutar roka trajanja, ali jednostavno nisu stigli biti prodani unutar radnog vremena.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crumbs Hrvatska (@crumbs_hrvatska)

Kako će aplikacija funkcionirati

  • Prvi korak je preuzimanje aplikacije na pametni telefon.
  • Zatim otvorite aplikaciju i pronađite Crumbs paket iznenađenja iz restorana, trgovina ili pekarnica u vašoj blizini.
  • Jednim klikom rezervirajte svoj Crumbs paket, platite direktno putem aplikacije i osigurajte si ukusne namirnice po povoljnoj cijeni.
  • U dogovoreno vrijeme preuzmite svoj paket u odabranoj trgovini ili restoranu te uštedite novac, spasite hranu i uživajte u iznenađenju!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Crumbs Hrvatska (@crumbs_hrvatska)

Isto tako, ako ste vlasnik restorana, pekarnice ili trgovine, Crumbs je idealno rješenje za smanjenje otpada i povećanje profita jer umjesto da bacate proizvode koji nisu prodani, možete ih pakirati u Crumbs pakete iznenađenja i ponuditi na platformi.

Sve dodatne informacije potražite na linku!

Foto: Instagram, Unsplash