2YK moda možda trenutačno nije toliko dominantna kao što je bila prošlo i pretprošlo ljeto, ali neki su njezini modni predstavnici još uvijek aktualni. Posebno se u trendu drže tzv. “going out” tops, tj. svečani topovi.

Ovaj je pojam postao poznat upravo ranih 2000-ih, kad je u modi bilo nositi svečane topove na traperice. Zvijezde poput Paris Hilton ili Mandy Moore za izlaske su na klasične traperice kombinirale upravo topove ukrašene šljokicama ili nekim drugim načinom.

Street style Copenhagen Fashion Week 2024.

Ova je modna formula zapravo vječna pa nije niti čudo da se stalno vraća u centar pažnje. Spariti obične traperice ( ili po ljeti kratku verziju) sa svečanim topom jednostavno je i genijalno u isto vrijeme. Za party styling ne treba vam puno više – možda još malo nakita i clutch torbica, i gotove ste!

“Going out” topova ima u izobilju u omiljenim webshopima, a mi smo kao i obično prošvrljali te pronašli razne svečane topove: od onih ukrašenih šljokicama, do modela sa peplumom ili od satena ili čipke – zajedničko im je to da imaju “ono nešto”, faktor glamura koji će podignuti obični jeans i pretvoriti vas u party divu.

Baum und Pferdgarten
By Malina, Zalando
Mango
Gina Tricot
Next
Sandro
Max & Co
Vila, Zalando

 

Foto: Getty Images, PR