Čini se da se svako malo pojavi novi modni trend na TikToku, a posljednji je inspiriran “boemskom tetkom”. Da, ovaj se trend zove “Chic Desert Aunt” i dobro se uklopio u aktualni povratak boemske estetike.

Do sada smo se već inspirirali “bakama s obale” (coastal grandmother), a sad je na redu došla imaginarna tetka slobodnog duha, koja živi u nekom pustinjskom gradu, boemskog je duha (i stila) te jako chic. Termin je skovala stilistica Allison Bornstein, koja nam je donijela i “Wrong Shoe Theory” trend (sjećate li se toga?).

Ona zamišlja ovaj trend kao inspiraciju zabavnom tetkom koja voli stil 70-ih, nosi ručno izrađene ogrlice, kimona i prirodne boje te to sve kombinira u eklektične outfite.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Blanca Miró Scrimieri (@blancamiro)

Naravno, inspiracija ne mora biti starija osoba, dobar je početak pogledati stil španjolske influencerice Blance Miró, koja obožava upravo kimona, kaftane i boemski nakit.

“Chic desert aunt” voli nakit s morskim motivima, duge boemske suknje koje kombinira s lanenim sakoima, kimona i kaftane, heklane komplete te zemljane nijanse.

U nastavku smo pronašli par komada kojima možete rekreirati ovaj novi trend, koji na TikToku ima više od 57 milijuna spominjanja. Wow!

BlackSeaTribe
Bershka
Black Sea Tribe
Mango
Parfois
Stradivarius
Lela, Zalando
By Malina, Zalando

Foto: BlackSeaTribe (naslovna), Instagram, PR