Vodootporne maskare idealne su za sve one koji u svakom trenutku dana žele besprijekoran izgled i postojanost trepavica. Ipak, na tržištu postoji mali milijun proizvoda, a mi smo istražili koje se maskare nameću kao ultimativni favoriti.

Vodootporne maskare formulirane su da izdrže sve – od suza i znoja pa do kiše i vlage. Stoga, provodite li puno vremena na otvorenom, ovakav tip maskare bilo bi dobro imati u make-up torbici. Međutim, valja znati da su ove maskare puno teže za uklanjanje te vam osim klasičnog čistača ili micelarne vode nerijetko treba i metoda dvostrukog čišćenja lica koja uključuje uljni čistač, a zatim i čistač na bazi vode. Tako možete biti sigurni da ćete u potpunosti ukloniti maskaru, bez ostataka grudica ili osjećaja slijepljenosti.

Također, budući da se radi o maskarama s jačom formulom, koristite li ih češće, obratite pozornost na njegu trepavica kako se ne bi potencijalno isušile. To znači da je dva puta mjesečno poželjno trepavice nahraniti njegujućim serumom ili uljem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Elizabeth Grace (@lizziebowker)

Jedna od vodootpornih maskara koja se ističe kao favorit je Diorshow, koja s punim pravom uživa status kultnog modela. Ova maskara, osim što pruža dugotrajnost, savršeno produžuje i razdvaja trepavice bez grudica, a četkica je idealna za sve tipove trepavica. Također, jednako je popularna i Too Faced Better Than Sex Mascara vodootporna maskara koja je mnogim vizažistima favorit upravo zbog toga što već nakon jednog poteza trepavicama pruža nevjerojatan volumen.

U nastavku potražite još nekoliko favorita!

Yves Saint Laurent Lash Clash Extreme Volume Waterproof Mascara
Too Faced Better Than Sex Mascara Waterproof
MILANI Milani The Waterproof One Mascara
MAC In Extreme Dimension Waterproof Lash Mascara
Lancôme Monsieur Big Waterproof Mascara
It Cosmetics Tightline™ Waterproof Mascara
DIOR Diorshow Waterproof
Bourjois Volume Glamour Push Up Waterproof Mascara

Foto: Instagram/@hoskelsa