Termalne vodice za lice postale su nezaobilazan proizvod za njegu kože koji uvijek volimo imati pri ruci, pogotovo tijekom vrućih ljetnih dana kad su osvježenje i hidracija lica prijeko potrebni.

Termalne vodice prije svega licu pružaju hidraciju, što je ključno za održavanje zdravog izgleda kože, a neki proizvodi sadrže i dodatna umirujuća svojstva s blagotvornim djelovanjem. Isto tako, imate li osjetljivu kožu, skloni ste crvenilu ili osjećaju peckanja, termalna vodica može pomoći u smirivanju i hlađenju kože, a zahvaljujući prirodnim mineralima, doprinosi i smanjenju upala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Julie Sergent Ferreri (@juliesfi)

Također, termalne vodice pokazale su se izvrsne kao podloga za šminku. Naime, prije nanošenja pudera ili BB kreme, prskanje termalne vodice pomoći će vašoj koži da bolje upije hidratantne sastojke iz drugih proizvoda, a nakon nanošenja šminke, lagani sloj termalne vodice može pomoći u fiksiranju i davanju prirodnog sjaja vašem licu. Što se tiče nanošenja, bočicu držite otprilike 20-30 cm od lica i lagano prskajte pa ostavite da se prirodno upije ili ju nježno utapkajte čistim rukama.

U nastavku potražite neke od najboljih termalnih vodica koje vrijedi isprobati!

Vichy Eau Thermale
Uriage ETU Thermal Water
Miraculum Thermal Water
La Roche-Posay Cicaplast B5
Bioderma Hydrabio Brume
Avène Eau Thermale

Foto: Instagram/@helenowen